Bergsportweek Spanje voor gezinnen

Een afwisselend programma voor jonge avonturiers vanaf 6 jaar en hun sportieve ouders.

Elke dag een nieuw avontuur. In een kleine groep verken je de Spaanse bergen telkens op een andere manier. Glijden in een frisse bergrivier, afdalen aan een touw, kleine kerkjes ontdekken en roofvogels spotten ... Spanje is zoveel meer dan zon, zee en strand !

Reisomschrijving

Aankomst in Ainsa in de loop van de dag. Iemand van de organisatie is aanwezig vanaf 15h om je wegwijs te maken. Afspraak aan de bar voor een kennismaking en korte briefing omstreeks 19u30. Aansluitend avondmaal.

Op onze eerste dag trekken we er te voet op uit om de prachtige omgeving te verkennen. Onderweg halen we de touwen en gordels boven voor een initiatie rapellen. Veilig en zonder schrik boven een hoge rotswand hangen en langs een touw naar begane grond rapellen; het klinkt moeilijk maar na deze dag is het échte werk in een natte canyon peanuts!

Vandaag staat een heuse canyon op het programma. Je leert op een veilige manier van rotsen te springen, natuurlijke glijbanen te bedwingen en te zwemmen doorheen een smalle kloof. Een leuke manier om de regio op een andere manier te leren kennen.

In de voormiddag heb je vrij en kan je aan het zwembad rustig genieten of op de wekelijkse markt de lokale sfeer gaan opsnuiven. In de namiddag gaan we rotsklimmen. Er zijn routes van verschillende niveaus zodat iedereen kan proberen om boven te raken en een overzicht te hebben over de volledige vallei.

In de voormiddag trekken we met kano’s een helderblauw stuwmeer op. Onderweg springen we zeker even het aangename water in om af te koelen en wat te zwemmen tussen de ondergelopen bomen. In de namiddag kan je zefstandig Ainsa bezoeken, een middeleeuws stadje met smalle straatjes en een gezellig dorpsplein. ’s Avonds zien we elkaar onder de kerktoren voor heerlijke tapas.

Vandaag gaan we van heel dichtbij roofvogels bekijken en leren we wat hen zo speciaal maakt. Vanuit een schuilhut zien we hoe de vale gieren gevoederd worden en met wat geluk zien we ook de rode wauw of de lammergier voorbijkomen. In de namiddag ben je vrij om wat te gaan wandelen of je batterijen op te laden voor een laatste spannende dag.

Voor onze laatste activiteit duiken we terug één van de vele canyons van de streek in. We zetten de opgedane kennis om in de praktijk en gaan een laatste maal rapellen en springen in een frisse bergrivier. Een waardige afsluiter van een actieve vakantie.

Afscheid na het ontbijt en aansluitend vertrek naar België.

Data en prijzen

In groep reizen
Op maat reizen

Deze reis (of aangepast programma) kan je ook boeken op andere data voor een groep vanaf 5 personen.

Hier zorgen we voor

 • Logies op camping
 • Half pension (ontbijt en avondmaal)
 • Volledig omkaderde activiteiten zoals beschreven
 • Gebruik van alle technisch materiaal voor de activiteiten
 • Begeleiding door Nederlandstalige gidsen
 • Reisbijstands- en annulatieverzekering Allianz

Hier zorg je zelf voor

 • Picknick (winkeltje op de camping met vers brood)
 • Transport België-Spanje
 • Transport ter plaatse
 • Persoonlijke uitgaven ter plaatse

Dit kunnen we voor je regelen

 • Logies in bungalow - €85.00
 • Huur kampeermateriaal - €25.00
 • Eigen reisbijstandsverzekering - €-20.00

Dit wist je misschien nog niet

De volledige reisfiche

bekijk reisfiche

Stel je vraag!

Schrijf je in op de nieuwsbrief

Poco loco adventures is ook:

Poco Loco Adventures is een product in samenwerking met: