In de canyons van de Spaanse Pyreneeën vanaf 6 jaar

Een afwisselend programma voor jonge avonturiers vanaf 6 jaar en hun sportieve ouders.

Elke dag een nieuw avontuur. In een kleine groep verken je de Spaanse bergen telkens op een andere manier. Glijden in een frisse bergrivier, afdalen aan een touw, kleine kerkjes ontdekken en roofvogels spotten ... Spanje is zoveel meer dan zon, zee en strand !

Reisomschrijving

Aankomst in Ainsa in de loop van de dag. Iemand van de organisatie is aanwezig vanaf 15h om je wegwijs te maken. Afspraak aan de bar voor een kennismaking en korte briefing omstreeks 19u30. Aansluitend avondmaal.

Op onze eerste dag trekken we er te voet op uit om de prachtige omgeving te verkennen. Onderweg halen we de touwen en gordels boven voor een initiatie rapellen. Veilig en zonder schrik boven een hoge rotswand hangen en langs een touw naar begane grond rapellen; het klinkt moeilijk maar na deze dag is het échte werk in een natte canyon peanuts!

Vandaag staat een heuse canyon op het programma. Je leert op een veilige manier van rotsen te springen, natuurlijke glijbanen te bedwingen en te zwemmen doorheen een smalle kloof. Een leuke manier om de regio op een andere manier te leren kennen.

In de voormiddag kan je uitslapen en eventueel het markje van Ainsa bezoeken. Map met toeristische informatie van de regio en tips voor invulling van de rustdag ter beschikking. Vb. luieren aan een bergrivier of zwembad, een Middeleeuws stadje bezoeken, kanovaren op een groot stuwmeer, …

Vandaag spreken we af voor een initiatie Rafting. Hou je stevig vast en luister goed naar de instructies van de gids, we sturen onze boot door uitdagende stroomversnellingen.

’s Morgens zoeken we de warmte van een steile rotswand op voor een initiatie rotsklimmen. Er zijn routes van verschillende niveaus zodat iedereen kan proberen om boven te raken en een overzicht te hebben over de volledige vallei. In de namiddag maken we een korte wandeling langs een aantal miradores, uitzichtspunten van waar je een prachtig zicht hebt in de canyons en ook een aantal van de vele roofvogels van de streek kan spotten.

Voor onze laatste activiteit duiken we terug één van de vele canyons van de streek in. We zetten de opgedane kennis om in de praktijk en gaan een laatste maal rapellen en springen in een frisse bergrivier. Een waardige afsluiter van een actieve vakantie.

Afscheid na het ontbijt en aansluitend vertrek naar België.

Logies op basis van kampeerplaats of bungalow op camping Ainsa.

Ontbijt is inbegrepen van zondagochtend tot zaterdagochtend. Dagelijks zorg je op de dagen van de activiteiten zelf voor een pick nick. Winkeltje op de camping of op 10 minuten stappen het centrum van Ainsa. OP zaterdag, donderdag en vrijdag gaan we gezamenlijk uit eten, deze maaltijden zijn inbegrepen in de prijs.

Data en prijzen

In groep reizen
Op maat reizen

Deze reis (of aangepast programma) kan je ook boeken op andere data voor een groep vanaf 5 personen.

Hier zorgen we voor

 • Logies op camping
 • Ontbijt en avondmaal op zaterdag, donderdag en vrijdag
 • Volledig omkaderde activiteiten zoals beschreven
 • Gebruik van alle technisch materiaal voor de activiteiten
 • Begeleiding door Nederlandstalige gidsen
 • Reisbijstandsverzekering Allianz Global Assistance

Hier zorg je zelf voor

 • Picknick (winkeltje op de camping met vers brood)
 • Avondmaal op zondag, maandag, dinsdag, woensdag
 • Transport België-Spanje
 • Transport ter plaatse
 • Persoonlijke uitgaven ter plaatse

Dit kunnen we voor je regelen

 • Logies in bungalow - €175.00
 • Huur kampeermateriaal - €25.00
 • Eigen reisbijstandsverzekering - €-20.00
 • Annulatieverzekering prijs op aanvraag

Dit wist je misschien nog niet

De volledige reisfiche

bekijk reisfiche

Stel je vraag!

Schrijf je in op de nieuwsbrief

Poco loco adventures is ook:

Poco Loco Adventures is een product in samenwerking met: