Canyoning met het gezin

Een week vol actie en avontuur in de Spaanse Pyreneeën, vanaf 12 jaar.

In deze reis krijg je een week lang de leukste bergsporten voorgeschoteld. In kleine groepen trekken we de bergen in vanuit een piepklein dorpje dat omringd is door een prachtige natuur. Canyoning, via ferrata en een avonturenparcours. Vergeet die strandvakantie, dit is pas écht genieten.

Reisomschrijving

Aankomst in Lamiana in de loop van de dag. Iemand van de organisatie is aanwezig vanaf 13h om je wegwijs te maken. Afspraak aan de bar voor een kennismaking en korte briefing omstreeks 20h. Aansluitend avondmaal.

Op onze eerste dag gaan we er meteen stevig tegenaan en duiken we één van de vele canyons van de streek in. Glijden, springen, zwemmen, klauteren, rapellen … en dat allemaal in een prachtige omgeving.

We trekken er te voet op uit voor een gevarieerd avonturenparcours in de bergen. Hoge rappels, apenbruggen, boomstammetjes,… vele hindernissen maken van deze bergwandeling een unieke belevenis.

Om het zweet van de vorige dag af te spoelen, zoeken we opnieuw het water op. We hebben veel keuze in de streek en doen dus elke keer een totaal verschillende canyon. Eén ding hebben alle canyons wel met elkaar gemeen: ze staan telkens garant voor pure fun voor jong én oud !

Rustdag. Map met toeristische informatie van de regio en tips voor invulling van de rust-dag ter beschikking. Vb. luieren aan een bergrivier of zwembad, een Middeleeuws stadje bezoeken, kanovaren op een groot stuwmeer, tapas eten…

We trekken onze gordels aan voor een via ferrata. Gezekerd aan een stalen kabel, klim je snel langsheen een hoge waterval en doorheen de rotswand omhoog om zo hoog boven een typisch bergdorp uit te komen. Nadien gaan we zwemmen in een bergrivier met azuurblauw water en om de dag in schoonheid af te sluiten, schuiven we de benen onder tafel in één van de lokale restaurantjes.

Voor onze laatste activiteit duiken we terug één van de vele canyons van de streek in. We zetten de opgedane kennis om in de praktijk en gaan een laatste maal rapellen en springen in een frisse bergrivier. Een waardige afsluiter van een actieve vakantie.

Afscheid na het ontbijt en aansluitend vertrek naar België.

Data en prijzen

In groep reizen
Op maat reizen

Deze reis (of aangepast programma) kan je ook boeken op andere data voor een groep vanaf 5 personen.

Hier zorgen we voor

 • Logies op camping
 • Vol pension (behalve picknick en avondmaal op woensdag)
 • Volledig omkaderde activiteiten zoals beschreven
 • Gebruik van alle technisch materiaal voor de activiteiten
 • Begeleiding door Nederlandstalige gidsen
 • Reisbijstands- en annulatieverzekering Allianz

Hier zorg je zelf voor

 • Picknick en avondmaal op rustdag
 • Transport België-Spanje
 • Transport ter plaatse
 • Persoonlijke uitgaven ter plaatse

Dit kunnen we voor je regelen

 • Logies in berghotel - €130.00
 • Huur kampeermateriaal - €25.00

Dit wist je misschien nog niet

De volledige reisfiche

bekijk reisfiche

Stel je vraag!

Schrijf je in op de nieuwsbrief

Poco loco adventures is ook:

Poco Loco Adventures is een product in samenwerking met: