In de canyons van de Spaanse Pyreneeën vanaf 12 jaar

Reisfiche

Welkom

In deze reis krijg je een week lang de leukste bergsporten voorgeschoteld. In kleine groepen trekken we de bergen in vanuit een piepklein dorpje dat omringd is door een prachtige natuur. Canyoning, klimmen en een echte bergtocht. Vergeet die strandvakantie, dit is pas écht genieten.

Reisvoorstel

Data & Prijs

inbegrepen

niet inbegrepen

optioneel

Deelnemers

Logies

Maaltijden

Maaltijden worden genomen in het restaurant van het dorp. Eenvoudige bergkeuken met vlees uit eigen kweek en groenten uit de moestuin. Vegetarische of glutenvrije maaltijden mogelijk mits vooraf aangevraagd.

Begeleiding en veiligheid

Alle activiteiten worden begeleid door Nederlandstalige gediplomeerde gidsen. Er worden geen onnodige risico’s genomen en deelnemers worden tot niets verplicht. Builen of schrammen zijn echter dagelijkse kost tijdens avontuurlijke reizen. De gidsen hebben tijdens de activiteiten steeds een beperkte ehbo-set bij en zijn opgeleid om hulp te bieden op plaatsen waar anderen moeilijk kunnen komen. Uitgebreider EHBO-materiaal is aanwezig op de uitvalsbasis. In geval van ziekte kan men 24/7 terecht in de dichtstbijzijnde medische post (15min). Een Nederlandstalige begeleiding hiervoor wordt - indien gewenst - voorzien.

Relevante medische zaken (gebruik medicatie, allergieën, astma, fobieën, zwakke rug, recente breuken,...) dienen voor aanvang van de activiteiten aan de gids vermeld te worden.

Verzekeringen

Een Allianz reisbijstands- en annulatieverzekering is standaard inbegrepen in de prijs. In de Spaanse deelstaat Aragón is elke deelnemer aan georganiseerde buitensporten immers verplicht een reisbijstandsverzekering af te sluiten voor de volledige duur van de reis, het ziekenfonds komt niet tussenbeide bij bergsportongevallen. De voorwaarden van deze verzekering kunnen opgevraagd worden bij Poco Loco Adventures.

De Europese Ziekteverzekeringskaart is verplicht voor te leggen bij elk doktersbezoek, zoniet dient alles ter plaatse contant betaald te worden of kan niet-dringende hulp geweigerd worden. Deze kaart is gratis en kan worden aangevraagd bij het ziekenfonds. De kaart heeft een beperkte geldigheidsdatum.

Reisperiode en klimaat

Het weer aan de zuidkant van de Pyreneeën is in de zomermaanden doorgaans zonnig en droog met temperaturen tussen 25° en 30°. 's Avonds en 's nachts koelt het sterk af. Hevige onweders komen af en toe voor in de bergen en uiteraard is regen ook nooit uitgesloten.

Bagage

Ter indicatie:

Transport en Routebeschrijving