De M van Mountainbike in de Spaanse Pyreneeën

Reisfiche

Welkom

Vraag jij je soms wel eens af wat die m in mtb betekent ? Dan wordt het hoog tijd voor jou om af te zakken naar de Spaanse Zona Zero, het grootste natuurlijke bike-park van Europa. Aan de voet van de Pyreneeën vind je hier een indrukwekkend arsenaal aan gevarieerde routes. Je fietst langs stuwmeren, over hoge bergcols en door droge rivierbeddingen, laveert je bike door korte snelle bochten en rijdt door verlaten, vervallen dorpjes waar de tijd is blijven stilstaan. Bovendien krijg je 2 clinics van echte specialisten. De toertochten in België zijn na deze week peanuts voor jou!

Reisvoorstel

Data & Prijs

inbegrepen

niet inbegrepen

optioneel

Deelnemers

Logies

Maaltijden

Alle maaltijden zijn inbegrepen en op maat van sporters. Een bevoorrading onderweg wordt voorzien, evenals een hapje en een drankje bij aankomst. Vegetarische maaltijden (of andere) mogelijk op aanvraag.

Begeleiding en veiligheid

Alle activiteiten worden begeleid door Nederlandstalige gediplomeerde gidsen. Er worden geen onnodige risico’s genomen en deelnemers worden tot niets verplicht. Builen of schrammen zijn echter dagelijkse kost tijdens avontuurlijke reizen. De gidsen hebben tij-dens de activiteiten steeds een beperkte ehbo-set bij en zijn opgeleid om hulp te bieden op plaatsen waar anderen moeilijk kunnen komen. Uitgebreider EHBO-materiaal is aanwezig op de uitvalsbasis. In geval van ziekte kan men 24/7 terecht in de dichtstbijzijnde medische post (15min). Een Nederlandstalige begeleiding hiervoor wordt - indien gewenst - voorzien.

Relevante medische zaken (gebruik medicatie, allergieën, astma, fobieën, zwakke rug, re-cente breuken,...) dienen voor aanvang van de activiteiten aan de gids vermeld te worden.

Verzekeringen

Een Allianz reisbijstands- en annulatieverzekering is standaard inbegrepen in de prijs. In de Spaanse deelstaat Aragón is elke deelnemer aan georganiseerde buitensporten immers verplicht een reisbijstandsverzekering af te sluiten voor de volledige duur van de reis, het ziekenfonds komt niet tussenbeide bij bergsportongevallen. De voorwaarden van deze verzekering kunnen opgevraagd worden bij Poco Loco Adventures.

De Europese Ziekteverzekeringskaart is verplicht voor te leggen bij elk doktersbezoek, zoniet dient alles ter plaatse contant betaald te worden of kan niet-dringende hulp geweigerd worden. Deze kaart is gratis en kan worden aangevraagd bij het ziekenfonds. De kaart heeft een beperkte geldigheidsdatum.

Reisperiode en klimaat

Ainsa ligt op 500m hoogte, aan de voet van de bergen en het weer is er dus vrij stabiel. In het voorjaar zijn de temperaturen aangenaam (20° - 25°), zonder dat het te heet wordt om inspanningen te leveren.

Bagage

Ter indicatie:

Transport en Routebeschrijving