Multi-avontuur onder de Spaanse zon

Een mix van toffe bergsporten voor gezinnen met kinderen vanaf 9 jaar.

Avontuur met een grote A, dat krijg je op je bord deze week. 5 verschillende bergsporten laten je kennis maken met de Spaanse Pyreneeën; kruipen onder de grond, glijden in een rivier, bengelen aan een touw, klimmen langs een rotswand en nog zoveel meer. En dat alles terwijl de vele roofvogels hoog boven je hoofd zweven (nu ja, behalve we wanneer we in de grot zitten natuurlijk).

Reisomschrijving

Aankomst in Lamiana in de loop van de dag. Iemand van de organisatie is aanwezig vanaf 13h om je wegwijs te maken. Afspraak aan de bar voor een kennismaking en korte briefing omstreeks 20h. Aansluitend avondmaal.

Op onze eerste dag gaan we er meteen stevig tegen aan. Gewapend met een moderne uitrusting en onder professionele begeleiding, kunnen we ten volle genieten van de meest complete van alle bergsporten: canyoning! Al glijdend, rapellend, zwemmend en springend bekijken we de natuur vanuit een ander perspectief. Fun gegarandeerd voor zowel jong als oud.

’s Morgens zoeken we de warmte van een steile rotswand op voor een initiatie in het rotsklimmen. Er zijn routes van verschillende niveaus zodat iedereen kan proberen om boven te raken en een overzicht te hebben over de volledige vallei. In de namiddag – na een lekkere picknick en een Spaanse siesta – zoeken we afkoeling onder de grond. We duiken met onze lampjes een grot in en ontdekken er grote zalen en smalle gangetjes. De grot die we kiezen is voor iedereen toegankelijk, je hebt altijd voldoende ruimte en iedereen heeft een eigen lampje.

We trekken opnieuw een neopreenpak aan maar dit keer voor iets helemaal anders want vandaag gaan we … raften ! Hou je stevig vast en luister goed naar de instructies van de gids, want we sturen onze boot door uitdagende stroomversnellingen. In de namiddag kan je zefstandig Ainsa bezoeken, een middeleeuws stadje met smalle straatjes en een gezellig dorpsplein. Vrij avondmaal.

Vandaag laten we de adrenaline even aan de kant en trekken we de groene bergen in voor een adembenemende staptocht. Onderweg kom je krijg je zeker enkele van de vele roofvogels te zien die in de hoge rotswanden hun nesten hebben. Los van begane paden en geen mens te zien, wandelen kan ook mooi zijn.

We halen opnieuw de touwen en gordels boven voor een gevarieerd avonturenparcours in de bergen. Hoge rappels, apenbruggen… vele hindernissen maken van deze tocht een unieke belevenis. In de namiddag kan je lekker gaan zwemmen aan een frisse bergrivier. Vrij avondmaal.

Voor onze laatste activiteit duiken we terug één van de vele canyons van de streek in. We zetten de opgedane kennis om in de praktijk en gaan een laatste maal rapellen en springen in een frisse bergrivier. Een waardige afsluiter van een actieve vakantie.

Afscheid na het ontbijt en aansluitend vertrek naar België.

Data en prijzen

In groep reizen
Op maat reizen

Deze reis (of aangepast programma) kan je ook boeken op andere data voor een groep vanaf 5 personen.

Hier zorgen we voor

 • Logies op camping
 • Vol pension (behalve avondmaal op dinsdag en donderdag)
 • Volledig omkaderde activiteiten zoals beschreven
 • Gebruik van alle technisch materiaal voor de activiteiten
 • Begeleiding door Nederlandstalige gidsen
 • Reisbijstands- en annulatieverzekering Allianz

Hier zorg je zelf voor

 • Avondmaal op dinsdag en donderdagavond
 • Transport België-Spanje
 • Transport ter plaatse
 • Persoonlijke uitgaven ter plaatse

Dit kunnen we voor je regelen

 • Logies in berghotel - €140.00
 • Huur kampeermateriaal - €25.00
 • Eigen reisbijstandsverzekering - €-20.00

Dit wist je misschien nog niet

De volledige reisfiche

bekijk reisfiche

Stel je vraag!

Schrijf je in op de nieuwsbrief

Poco loco adventures is ook:

Poco Loco Adventures is een product in samenwerking met: