In de canyons van de Spaanse Pyreneeën vanaf 9 jaar

Een mix van toffe bergsporten voor gezinnen met kinderen vanaf 9 jaar.

Avontuur met een grote A, dat krijg je op je bord deze week. 5 verschillende bergsporten laten je kennis maken met de Spaanse Pyreneeën; kruipen onder de grond, glijden in een rivier, bengelen aan een touw, klimmen langs een rotswand en nog zoveel meer. En dat alles terwijl de vele roofvogels hoog boven je hoofd zweven (nu ja, behalve we wanneer we in de grot zitten natuurlijk).

Reisomschrijving

Aankomst in Lamiana in de loop van de dag. Iemand van de organisatie is aanwezig vanaf 15h om je wegwijs te maken. Afspraak aan de bar voor een kennismaking en korte briefing omstreeks 20h. Aansluitend avondmaal.

Op de eerste dag trekken naar een nabijgelegen rivierkloof voor een initiatiecanyoning. Glijden, springen, zwemmen, klauteren, rapellen … en dat allemaal in een prachtige omgeving. perspectief. Fun gegarandeerd voor zowel jong als oud.

’s Morgens zoeken we de warmte van een steile rotswand op voor een initiatie in het rotsklimmen. Er zijn routes van verschillende niveaus zodat iedereen kan proberen om boven te raken en een overzicht te hebben over de volledige vallei. In de namiddag maken we een korte wandeling langs een aantal miradores, uitzichtspunten van waar je een prachtig zicht hebt in de canyons en ook een aantal van de vele roofvogels van de streek kan spotten.

Vandaag duiken we opnieuw de canyon in. We zetten de opgedane ervaring van zondag verder door en maken de uitdaging van glijden, springen, rappellen iets moeilijker.

We trekken opnieuw een neopreenpak aan maar dit keer voor iets helemaal anders want vandaag gaan we … raften ! Hou je stevig vast en luister goed naar de instructies van de gids, want we sturen onze boot door uitdagende stroomversnellingen. In de namiddag kan je zefstandig Ainsa bezoeken, een middeleeuws stadje met smalle straatjes en een gezellig dorpsplein. Vrij avondmaal.

Vandaag duiken we letterlijk onder de grond Uitgerust met onze lampjes kruipen we een grot in en ontdekken er grote zalen en smalle gangetjes. De grot die we kiezen is voor iedereen toegankelijk, je hebt altijd voldoende ruimte en iedereen heeft een eigen lampje. Na de Spaanse middag en bijhorende siesta bezoeken we het hoogst permanent bewoond dorp van de Pyreneeën.

Voor onze laatste activiteit duiken we terug één van de vele canyons van de streek in. We zetten de opgedane kennis om in de praktijk en gaan een laatste maal rapellen en springen in een frisse bergrivier. Een waardige afsluiter van een actieve vakantie.

Afscheid na het ontbijt en aansluitend vertrek naar België.

Je kan kiezen voor een plekje op de camping rural van Lamiana of een hotelkamer in het kleine gezellige berghotel van Lamiana. Wil je op hotel, wees er snel bij! Er zijn slecht 8 kamers in het hotel. De camping bestaat uit terrasbouw. Je auto laat je achter op 50 meter van de camping. Daarom kunnen caravans er niet staan!

Alle dagen ontbijten we op het terras van het restaurant. Dagelijks voorzien ze vanuit het restaurant een pick nick of kopen we afhankelijk van de activiteiten pick nick in onderweg. 's Avonds eten we in het restaurant van Lamiana waar het merendeel van de producten uit eigen kweek komt of eten we onderweg naar Lamiana in een gezellig restaurant na de activiteiten.

Data en prijzen

In groep reizen
Op maat reizen

Deze reis (of aangepast programma) kan je ook boeken op andere data voor een groep vanaf 5 personen.

Hier zorgen we voor

 • Logies op camping
 • Vol pension (behalve avondmaal op woensdag)
 • Volledig omkaderde activiteiten zoals beschreven
 • Gebruik van alle technisch materiaal voor de activiteiten
 • Begeleiding door Nederlandstalige gidsen
 • Reisbijstandsverzekering Allianz Global Assistance

Hier zorg je zelf voor

 • Avondmaal op woensdag
 • Transport België-Spanje
 • Transport ter plaatse
 • Persoonlijke uitgaven ter plaatse

Dit kunnen we voor je regelen

 • Logies in berghotel - €140.00
 • Huur kampeermateriaal - €25.00
 • Eigen reisbijstandsverzekering - €-20.00
 • Annulatieverzekering prijs op aanvraag

Dit wist je misschien nog niet

De volledige reisfiche

bekijk reisfiche

Stel je vraag!

Schrijf je in op de nieuwsbrief

Poco loco adventures is ook:

Poco Loco Adventures is een product in samenwerking met: