VIA FERRATA: TOCHT DOOR HET ONTOEGANKELIJKE

9 maart 2018

De charme van een kleine doorgang naar een ontoegankelijk gebied, is nog steeds kenmerkend voor Via Ferrata.

Ooit werden Via Ferrata (“ijzeren” wegen) om militaire redenen aangelegd. Onmogelijke bergcols of rotsmassieven konden door de soldaten toch overgestoken worden dankzij ijzeren treden, haken, kabels, ladders, … die in de rotsen werden aangebracht.
Deze charme van een kleine doorgang naar een ontoegankelijk gebied, is nog steeds kenmerkend voor Via Ferrata. Of zoals het in het Duits heet, Klettersteig. Klauteren – iets wat het kind in ons nog zo graag doet.
Via Ferrata is heel toegankelijk: met enkel een gordel, klettersteig-set en helm ben je vertrokken. Alle veiligheidsvoorzieningen zijn aangebracht in de rots. Je hoeft enkel in te klikken. En van het betoverend uitzicht te genieten – iets dat je tijdens een gewone wandeling niet te zien krijgt.
Poco Loco Adventures biedt enkele vakanties aan waar zowel beginnende als ervaren ferratista’s hun hart kunnen ophalen. Zoals in Vorarlberg op de Zwitsers-Oostenrijkse grens. Een totaal andere wereld, enkel toegankelijk via staalkabelbruggen, steile ladderpassages, pittige doorsteken langs kabels, … Verder in deze nieuwsbrief staan een aantal voorbeelden van zulke vakanties. Groot gevaar voor wegdromen!
Nieuws heet van de naald: vacature voor canyon/berggids bij het Poco Loco Adventures team | Info-avond op 30 maart

Poco loco adventures is ook:

Poco Loco Adventures is een product in samenwerking met: