Bagagelijst: Wat neem je zoal mee op reis?

16 mei 2017

Ben jij zo'n last minute inpakker of begin je tijdig aan het maken van je bagage?

Download deze tekst als printbare pdf

Je hebt mensen die altijd heel doordacht hun persoonlijke bagage klaar zetten enkele dagen voor afreis zodat ze meermaals kunnen doorlopen dat ze alles ingepakt hebben. Je hebt dan ook de tegenovergestelde die altijd last minute alles in hun zak smijten en hopen dat ze alles bij hebben. Of de frequent traveller die al zijn bagage op automatische piloot maakt. In extremis heb je de vagebond, die gewoon leeft uit zijn tas.

Welk type je ook bent soms is zo’n bagagelijstje wel handig.

Bij al onze vakanties vind je in de reisfiche een specifieke compacte bagagelijst voor je geboekte reis. Zo weet je welke items zeker in je bagage moeten voor de inbegrepen activiteiten. Weet wel dat het gebruik van de meeste technische stukken zoals bv. klimschoentjes, stijgijzers, neopreenpakken, ed. inbegrepen zijn.

Soms is het niet evident om alles in zo’n lijstje te krijgen. Daarom maken we hier alvast een opsomming van de algemene bagage items die bij elke vakantie van pas komen. In de reisfiche van jouw vakantie vind je dan de reis-specifieke artikelen.

Logies:

Slaap je op hotel dan hoef je natuurlijk niet te denken aan logeerspullen zoals slaapzak of handdoeken. Echter slaap je in een herberg of slaapzaal dan kunnen lakenzak en handdoek wel van toepassing zijn.

[  ] Lakenzak
[  ] Handdoek
[  ] Hutsloffen of pantoffels

Kamperen:

Daar heb je al heel wat meer voor nodig zoals:

[  ] tent
[  ] slaapmatje
[  ] slaapzak

Zelf koken:

Is vol pension in je reis inbegrepen dan hoef je al niet te denken over maaltijden. Als je op stage gaat zijn deze maaltijden vaak niet inbegrepen en dien je er zelf voor te zorgen. Kook- en eetgerief is dan nodig.

Een stoeltje en eventueel een campingtafeltje kunnen soms ook handig zijn.

[  ] kook- en eetgerief (gamellen, bestek, keukenhanddoek, sponsje, bio-afbreekbaar afwasmiddel, kookvuurtje, brandstof, stekjes,
[  ] eventueel kampeerstoeltjes en -tafeltje

 

Kledij:

In elke reisfiche ga je een specifieke kledijlijst vinden voor je gekozen reis. Natuurlijk moet je daarbuiten ook nog kleren om het lijf. Ga je naar de bergen vergeet dan zeker geen warme kledij voor ‘s avonds alsook regenkledij. Het weer in de bergen kan nogal eens omslagen op korte tijd.

[  ] Andere stevige schoenen voor de resterende activiteiten
[  ] Goede wandelsokken
[  ] Handschoenen, muts, sjaal
[  ] Lange broek en pull voor ‘s avonds
[  ] Lichte en soepele kledij
[  ] Regenkledij (ademend, vest en ev. ook broek)
[  ] Sandalen of teenslippers
[  ] Winddicht jack

Varia:

Geen lijstje zonder varia, dus dat mag hier ook niet ontbreken:
[  ] Boek of spel voor ‘s avonds
[  ] Dagrugzak
[  ] Drinkbus
[  ] Evt. wandelstokken
[  ] Oude deken of vuilzak om in de wagen te leggen onder vuil materiaal
[  ] Reservebril of -lenzen indien van toepassing
[  ] Toiletspullen & handdoeken
[  ] Zaklamp/hoofdlamp
[  ] Zonnebescherming (crème, lippenstift, bril, hoofddeksel)
[  ] Zwemkledij
[  ] Compeed

Last, but not least lijstje

[  ] Identiteitskaart
[  ] Blauwe ziekteverzekeringskaart
[  ] Indien je niet via Poco Loco Adventures verzekerd bent: alle nodige gegevens van je verzekering (polisnummer, telefoonnummer, …)

Een Allianz reisbijstands- en annulatieverzekering is standaard inbegrepen in de prijs. De voorwaarden van deze verzekering kunnen opgevraagd worden bij Poco Loco Adventures.

De Europese Ziekteverzekeringskaart is verplicht voor te leggen bij elk doktersbezoek, zoniet dient alles ter plaatse contant betaald te worden of kan niet-dringende hulp geweigerd worden. Deze kaart is gratis en kan worden aangevraagd bij het ziekenfonds. De kaart heeft een beperkte geldigheidsdatum

Poco loco adventures is ook:Poco Loco Adventures is sponsor van of partner met: