Dokters van de Wereld Biketour

11 januari 2015

Poco Loco Adventures opnieuw organisator van de Fundraising Biketour Dokters van de Wereld 2015

Poco Loco Adventures neemt in 2015 voor de 4de maal de organisatie van de Fundraising Biketour van Dokters van de Wereld op zich. Editie 2014 was meer dan geslaagd met 112 deelnemers en een fondsenwerving van meer dan 136.000 euro.
Vanaf 2012 ligt de eindverantwoordelijkheid van dit event bij ons. De eerste 2 jaren spraken we over de 440km van Brussel naar Parijs. De deelnemers brachten een startkapitaal van min.1000 euro binnen om deze 4-daagse fietstocht te mogen starten. Het traject was een aaneenschakeling van 4 stevige dagtochten, een gemiddelde van 120 km/ dag, met de wind en de regen op kop, de Noord- Franse heuvels over. Afzien en plezier maken, voor het goede doel, daar doen we het voor.

In 2014 fietsten we voor de eerste keer de volle 480km naar Nederland met de lus Brussel -Amsterdam -Brussel. De etappes per dag waren vergelijkbaar met de afstanden naar Parijs, maar hier zonder noemenswaardige hoogteverschillen. Het moet gezegd worden dat het een prachtige editie was met een overvloed aan zon en schilderachtige Hollandse dorpjes.

Voor het programma in 2015 werd de route naar Nederland opnieuw goedgekeurd. Er wordt een splinternieuwe combinatie aan dagtochten uitgewerkt, te vertrekken vanuit Brussel over Breda naar Hilversum. Met een bezoek aan Dokters van de Wereld Nederland rijden door Amsterdam over Dordrecht naar Brussel. De aankomst is zoals vorig jaar in het Koning Boudewijnstadion. We verlengen de route met +20km tov vorig jaar.

Wees er dit jaar (opnieuw) bij! Help Dokters van de Wereld fondsen te werven, zodat zij zich blijvend kunnen inzetten voor de minder bedeelden in ons land en in de rest van de wereld. Inschrijvingen worden geregistreerd vanaf maart. Volg het laatste nieuws op hun website of word lid van hun Facebook fanpagina.

 

 

blog_thumb_1

 

Deelnemers getuigen:

Manon, deelneemster in 2013
“De Biketour dat was voor mij: 1305 euro ophalen voor de projecten van Dokters van de Wereld, vier dagen fietsen en 440 kilometer afleggen.  Maar de Biketour, dat was ook:  een lekke band,  twee keer een fiets waarvan de ketting besloot dat het niet meer moest;  pijn aan de billen en 124 anderen met eenzelfde pijn aan de billen,  een apothekersbezoekje tussendoor,  vier kilogram gekweekte spieren (waarvan twee kilogram bilspieren) en 16 uur lang proberen om de slakken die je pad kruisen geen vroegtijdige dood te bezorgen… En aan de aankomst: bloemen, bubbels én een geslaagde solidaire uitdaging! Ik heb slechts één wens: volgend jaar opnieuw meedoen!”

 

Natacha, deelneemster in 2012 ,2013 en 2014
“Je kan zonder aarzelen aan de Biketour meedoen! Ik heb eerst en vooral een fiets gekocht een paar weken voor de Biketour, en echt waar, met een beetje motivatie haal je het zeker! Ik vond het echt super… en wat een goed gevoel aan de aankomst na vier dagen op de fiets!”

Poco loco adventures is ook:Poco Loco Adventures is sponsor van of partner met: