Poco Loco Adventures?

Wat doen we, Wie gaat er mee en Wie zijn we

Van pioniers in de canyoningsport, tot bergsport-reisbureau met een hart voor avonturiers en bergen …

Wat doen we?

Poco Loco Adventures is een Vlaamse reisorganisator, gerund door professionals. Gespecialiseerd in bergsportvakanties. Met als focusgebieden de Spaanse Pyreneeën, de Franse Alpen en de Cantal. Met reizen voor volwassenen, gezinnen, gezelschappen op maat en bedrijven...  Onze reizen zijn opgedeeld in groepen voor volwassenen en gezinnen. Deze groepen worden niet gemengd.  Zo kan iedereen de bergen beleven op eigen niveau. Door onze flexibiliteit spelen we in op de noden van elk type groep.

 

In ons aanbod vind je allerlei buitensporten – als het maar in de bergen is. Canyonging, rotsklimmen, via ferrata,  speleo, raften, wildwaterkajak, parapente, mountainbike, alpiene stages, alternatieve wintersporten… of een mooie mix ervan, gecombineerd in één vakantieweek of op maat vanaf 4 dagen. Alle begeleiders zijn gediplomeerd, zowel de onze als die van onze lokale partners . Zo garanderen wij jouw veiligheid tijdens je avonturen in de bergen.

 

Onze Troeven

We organiseren je vakantie van aankomst tot vertrek. Geen gedoe met zelf zorgen voor logies of zelf onderling de maaltijden organiseren? Onze reisbegeleiders op locatie zorgen ervoor dat je een fijne vakantie beleefd in volle evenwicht tussen actie en ontspanning.

Bergsporten houden steeds een risico in, maar met de nodige professionele omkadering ben je zeker van een veilige uitstap. Al onze partners of wijzelf zorgen voor  gediplomeerde gidsen en gekeurd kwalitatief materiaal, zo hoef jij je enkel te focussen op het genieten.

We houden onze groepen opzettelijk klein. Zo verloopt alles vlotter en heb je een meer persoonlijk contact met je medereizigers en de begeleider. Bovendien herleiden we zo de belasting op het ecosysteem tot een minimum én kunnen we gemakkelijker inspelen op de omstandigheden van het moment.

We passen ons aan aan jouw noden en wensen. Zowel het niveau van de activiteiten, de plaats en het tijdstip kunnen aangepast worden. Je kan ook naar hartelust activiteiten uit het aanbod combineren met logies naar keuze om zo de reis van je leven samen te stellen. Vanaf 4 personen en minimum 4 dagen maken we programma's op maat.

Wie gaat er mee op reis?

Onze reizen voor gezinnen zijn samengesteld met leeftijdsgenootjes. Zo vinden je kinderen snel aansluiting bij andere gezinnen. Overlappen de leeftijden van de kinderen 2 groepen met een groot verschil, kies dan best voor een individueel pakket.

Voor onze groepen met volwassenen hebben we geen onderscheid in leeftijden. De gemiddelde leeftijden op onze bergsport reizen ligt rond de 28-34 jaar, wie echter afwijkt voelt zich ook thuis in deze groepen. Door de gemeenschappelijke passie voor de bergen en activiteiten is er al snel een band onderling.

Onze groepsreizen voor volwassenen zijn een Last Minute gegeven. Hierdoor is het voor ons niet mogelijk om op de website de deelnemers te publiceren. De meeste boekingen gebeuren tussen de 6 weken en tot de dag voor afreis.

Volwassenen in cijfers

Leeftijd

18-24

14%

25-30

34%

31-36

38%

+36

20%

Verdeling

alleen

85%

samen

15%

mannen

59%

vrouwen

41%

Bestemmingen overal

Bestemming

Spaanse Pyreneeën

54%

Franse Alpen

34%

Cantal

12%

Gezinnen

Verdeling

Groepsreis

68%

Individueel pakket

32%Wie zijn we?

Wanna join our team

Wat destijds onze missie was is dat nu nog steeds. Ervoor zorgen dat jou Poco Loco (een beetje zot) vakantie een unieke reis wordt zonder dat je het gevoel hebt dat je in een grote machine terecht komt waarin week na week dezelfde programma's afgedraaid worden.
Elke groep of dit nu volwassen, gezinnen, maatwerk of bedrijven zijn is voor ons een unieke reis. Elke week is voor ons verschillend! Dat maakt het voor iedereen een beleving!

We zorgen in onze reizen ook voor een balans tussen actie en eigentijd. Zo is er na de inspanning ook ontspanning. Tijd om samen te aperitieven, een boek te lezen of even te hangen in de hangmat. Alles mag, niets moet Dat is ook ons moto om je grenzen te verleggen! Alles mag, niets moet!

Tot snel op één van onze reizen

 

 

Onze crew van gediplomeerde gidsen en reisbegeleiders zijn al vele jaren vaste waarden op onze reizen. Echter komen er momenten waarop ze een gezin uitbouwen en minder lange perioden begeleiden. We zoeken dan elk jaar nieuwe mensen die we intern en extern opleiden tot volwaardig en gediplomeerde begeleider.

Wil jij ons team verstreken en heb je enige ervaring in de buitensport, jeugdwerk of animator en wil je passie voor bergen over brengen?
Kijk dan even bij onze openstaande vacatures of solliciteer spontaan (stel jezelf even kort voor met je relevante ervaring)

 

Poco loco adventures is ook:Poco Loco Adventures is sponsor van of partner met: