Poco locoadventures

Bergsport in de Spaanse Pyreneeën

Praktisch?

Vervoer, vaak gestelde vragen, verzekeringen en algemene voorwaarden

De meest eenvoudige en goedkoopste manier van reizen naar onze bestemmingen voor groepsreizen in de Spaanse Pyreneeën of Franse Alpen blijft de auto. Daarom stimuleren we het samenrijden of carpoolen. Niet al onze locaties zijn even gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer al is het wel mogelijk.
Iedereen heeft zijn vragen als het op reizen aankomt. Zo ook onze reizigers. We vatten alvast enkele van de meest gestelde vragen en hun antwoorden samen. Heb je toch nog een vraag waarop je geen antwoord vindt, neem dan even contact met ons. We helpen je graag verder.

Elke reis is onderworpen aan de reiscontracten wetgeving. Daarin staat in grote lijnen zaken die we moeten nakomen maar staan ook enkele punten die de reiziger moet nakomen. Omdat we zelf niet graag kleine lettertjes lezen maakte we een korte samenvatting. De volledige tekst vind je er ook, neem wel een loep erbij

Carpool

Voor zover mogelijk stimuleren we het carpoolen naar de bestemmingen. Het is niet altijd een evidentie om dat te regelen. Vaak wordt op de reizen voor volwassen pas laat ingeschreven waardoor de puzzel van carpool last minute in elkaar valt.

We sturen je vanaf 3 weken voor afreis een link door waarop je kan communiceren met de andere deelnemers om af te spreken. Telkens er zich nadien iemand inschrijft voegen we die persoon toe aan deze groep.

Bij je inschrijving kan je ook je voorkeur van vervoer aangeven!

Openbaar Vervoer

Al de bestemmingen zijn met het openbaar vervoer bereikbaar. Soms is dat niet de evidentie zelf maar geraken zal je er. Noem het een vorm van slow travellen en een avontuur op zich.

Als je er zelf niet aan uit geraakt contacteer ons even. We bekijken dan samen even de mogelijkheden om op bestemming te geraken.

Een fly&drive is ook een optie en kan je eventueel bespreken met je medereizigers. Voor de Franse Alpen heb je niet veel mogelijkheden maar de Spaanse Pyreneeën kan je van Toulouse, Barcelona of Zaragoza bereiken.

Georganiseerd vervoer

Omdat we kleinschaligheid hoog dragen en geen massa reizen willen organiseren is het voor ons niet mogelijk om collectief vervoer in te leggen.

Dit zou betekenen dat we afbreuk moeten doen aan onze flexibiliteit en grotere groepen moeten maken om het vervoer betaalbaar te maken.

Daarom dat we voorstander zijn van eigen vervoer waarin wij bijdragen om je carpool te organiseren met andere medereizigers

Vaak gestelde vragen

Groepsreizen zijn reizen die starten op een vaste datum met een minimum aantal ingeschreven reizigers. Het groepsgebeuren tijdens de activiteiten alsook erna staan meer centraal. Dit wil echter niet zeggen dat er geen eigentijd is om even een boek te lezen, wat te kuieren of samen te aperitieven.

Deze pakketten of reizen zijn enerzijds gericht op gezinnen. Het is een vorm van keuze tussen logies en een vast pakket van activiteiten.
Bij de volwassenen kom je soms een individuele reis tegen, dit is vaak een opleiding of stage waarbij je geen groepsgebeuren hebt voor of na de activiteiten. De data zijn vaak ook flexibeler dan groepsreizen al kan het wel zijn dat een stage een vaste startdag heeft.

Al onze reizen kan je op maat boeken vanaf een minimum aantal personen. Ga op vakantie met je vrienden, collega's, jeugd- en sportvereniging,... Maatwerk hoeft absoluut niet duurder uit te vallen dan voorgestelde reizen op vaste data.

 
 

We werken voor elke afreis samen met een lokale partner. Deze partners zijn mensen die vaak van hun passie hun beroep gemaakt hebben. Ze hebben hoofdzakelijk allemaal Belgische of Nederlandse roots en kozen er voor om zich lokaal te vestigen met hun bedrijf.

Al onze partners voldoen aan de gestelde criteria voor uitbating en begeleiding die geldend zijn voor hun activiteiten in hun land van uitoefening. We selecteerden deze partners aan de hand van een jarenlange ervaring en onze goede samenwerking. Ze worden door jou als reiziger via opinieformulieren beoordeeld.

Een lokale partner of wijzelf kunnen in je reis een activiteiten uitbesteden aan een andere partner omdat we bevoordeeld niet voldoen aan de geldende voorschriften om die bepaalde activiteit te omkaderen. Deze zijn natuurlijk ook evenwaardig. Alsook gaat de reisbegeleider mee op deze activiteiten.

 
 

Is mijn Europese ziekteverzekeringskaart niet voldoende?
Neen. Je mutualiteit die je Europese ziekteverzekeringskaart uitschrijft is geen reisbijstandverzekeraar en zal enkel tussenkomen in de medische kosten zoals een doktersbezoek als je ziek wordt op reis. Ze zal meestal niet instaan voor een repatriëring indien je vb. een voet breekt. Ze zullen dit misschien wel voor jou organiseren maar daarna sta je vaak zelf in voor de kosten.
Een Europese ziekteverzekering kaart is vaak vereist door de lokale partner. Vraag ze tijdig aan!

Onze lokale partners en wijzelf zijn verzekerd voor Burgerlijke Aansprakelijkheid Uitvoering. Gebeurt er met jou iets op reis door het toedoen van een partner dan ben je verzekerd door de partner zijn BA verzekering. Anderzijds, wanneer jij vb. je voet breekt tijdens de reis en dit is niet te wijten aan het toedoen van een reisorganisator of partner dan valt dit niet onder zijn BA verzekering. Hiervoor kan je dan uiteraard wel aanspraak maken op de verzekering reisbijstand die je samen met je reis afsloot. Soms bepaalt de lokale wetgeving ook dat een deelnemer aan natuursporten moet beschikken over een geldige bijstandsverzekering.

Ja en neen! Kijk zeker goed na of je onderschreven polis voor reisbijstand de natuursporten binnen jouw reis dekt. Is dit niet het geval dan kan je best een extra uitbreiding van je polis afsluiten voor de betreffende natuursport. Ben je niet helemaal zeker dan kan je onze kwalitatieve reisbijstand- en annulatieverzekering alsnog afsluiten tegen een zeer democratische prijs.

Verzekeringen en Reisbijstand

Reisbijstand

Bijna al onze reizen hebben reisbijstand inbegrepen. Al de voorwaarden kan je nalezen in de polissen.

Annulatie

Je kan een uitbreiding nemen op de reisbijstand voor annulatie.
Deze dekt jou voor en tijdens de reis

Garantiefonds

Poco Loco Adventures is lid van het GfG.
Het garantiefonds reizen zorgt voor financiële zekerheid bij onvermogen.

Voorwaarden

De algemene en bijzondere voorwaarden over onze reizen kan je nalezen hieronder nalezen.

Poco loco adventures is ook:Poco Loco Adventures is sponsor van of partner met: