Individueel gezinspakket in de Franse Alpen

Met je gezin op allerlei avonturen in de Franse Alpen

Met je gezin logeer je 7 dagen in Chalet Auris, prachtig gelegen in de Franse alpen. 3 dagen zijn voor jullie volledig omkaderd en georganiseerd met diverse avontuurlijke activiteiten. Mountainbiken, hydrospeed doorheen canyons en stroomversnellingen, klimmen in touwenparcours tussen boomtoppen, raften, ... Het niveau wordt volledig op jullie kunnen en behoefte aan uitdaging afgestemd. We nemen je ook mee naar het enige warme gletsjermeer van de Oisans. Vooraleer in het meer uit te monden stroomt het water over een grote rots waar het opwarmt in de zon. Hier kan je heerlijk zwemmen in een indrukwekkende setting.

De andere dagen kunnen jullie op eigen houtje en onder elkaar genieten van wat deze prachtige streek te bieden heeft. We helpen jullie graag op pad met informatie over prachtige wandelingen, geocachen, ... en zoveel meer.

 • 3 dagen gevarieerde en begeleide avontuurlijke activiteiten op maat van je gezin
 • 7 overnachtingen in Chalet Auris

Reisomschrijving

In de voormiddag staat een eerste kennismaking met de fiets en het terrein op de planning. Jullie krijgen uitleg over je basishouding op de fiets. Daarna Bikeyoga: zorgt voor speelsheid en soepelheid, én je leert hoe gecontroleerd bochten te nemen. Deze korte maar krachtige cursus stoomt je klaar om in de namiddag afdalingen in het bikepark van Alpe d'Huez te rijden. Het niveau wordt afgestemd op de groep. Begeleid door een gediplomeerd fietsgids. Dag inclusief huur van de fiets, beschermingsmateriaal en liftpas.

Vandaag ontdek je de vallei van Valbonnais. In de voormiddag adhv hydrospeed in La Bonne: een avontuurlijke rivier met canyons en vele stroomversnellingen. In de namiddag kan je uitrusten aan het enige warme zwemmeer van de Oisans. Een heel eind hogerop stroomt het water dat het meer voedt breed uit over een enorme rots. Daar warmt het water in de zon op zodat dit het enige gletsjermeer is dat toch niet te koud is om te zwemmen. (Ijsberen hebben uiteraard veel andere mogelijkheden om te zwemmen)

Vénosc is een prachtig dorpje met typische smalle straatjes. Je vindt er vele ambachtslui die prachtig werk leveren: leerbewerkers, imker, pottenbakker, ... Maar er valt méér te beleven! In de voormiddag klim je in en tussen de bomen in één van de 9 touwenparcours. Voor de durvers staat ook een deathride op het programma. In ga je raften op de Vénéon.

Data en prijzen

Individueel reizen

30/06 - 25/08/2018

8 dagen
€795,00

Hier zorgen we voor

 • 7 overnachtingen in Chalet Auris: met aparte kamers voor ouders en kinderen
 • 7x uitgebreid ontbijt
 • 7x driegangendiner, bereid en geserveerd in de chalet, gezonde en gevarieerde maaltijd
 • Drie dagen georganiseerde activiteiten: dag mountainbike, dag hydrospeed en zwempracht en dag touwenparcours en rafting
 • Toegangsticket openluchtzwembad Auris
 • Informatie over alle wandelingen in de omgeving en geocaching

Hier zorg je zelf voor

Dit kunnen we voor je regelen

 • Lunchpakket - €€ 4.50 per persoon
 • Bezoek aan de gletsjer van La Grave - €€ 50.00 per gezin
 • Via Ferrata van Alpe d'Huez - €€ 15.00 per persoon huur materiaal
 • Peddelboard / surfen Allemont
 • Extra overnachting in een berghut

Dit wist je misschien nog niet

De volledige reisfiche:bekijk de reisfiche

Volg ons op sociale media

Stel je vraag!

Poco loco adventures is ook:Poco Loco Adventures is sponsor van of partner met: