Via Ferrata

Bergsportweek EXTREEM in de Franse Alpen

Bijzonder pittige week in de Franse Alpen

Deze Bergsportweek Extreem 3000 is een nog sportievere variant van onze Bergsportweek Special. Extra afwisseling in de activiteiten en vooral, een flink stuk pittiger. Het hoogtepunt van de week (letterlijk én figuurlijk) is de beklimming van een typische Alpiene 3000’er. Je overwint daarbij rotspartijen, ijs en sneeuw. Door het zware niveau van de activiteiten is het aantal deelnemers op deze reis beperkt (max 6-8 personen).

De activiteiten spelen zich af temidden van de Hoge Alpen, departement ‘Les Hautes Alpes’. Deze indrukwekkende omgeving grenst aan de natuurparken Queyras en de Ecrins, tussen Embrun en Briançon. De streek wordt gekenmerkt door vele hoge bergtoppen (tot 4000 meter), gletsjers en rivieren.

 • Heel gevarieerd bergsportprogramma: canyoning, rafting, via ferrata, rotsklimmen, gletsjertocht
 • Beklimming van een Alpiene 3000’er
 • Gletsjertocht onder supervisie van Franse berggidsen
 • Omgeven door de 4000-ers van het departement ‘Les Hautes Alpes’
Beklimming Alpinisme Ecrin

Reisomschrijving

We verwachten iedereen tussen 16.00 uur en 21.00 uur. Mogelijks een klein beetje speling omwille van het vertrek van van de voorgaande gasten en het schoonmaken van de accommodatie. In elk geval is er op de dag van aankomst iemand die je ontvangt en wegwijs maakt. Om 21.00 uur houden we een informatiebijeenkomst voor de nieuwe gasten.

Rotsklimmen: Je beklimt verschillende uitdagende routes van 10 tot 25 meter lang. De mogelijkheden zijn divers, voor zowel beginners als gevorderden. De deskundige instructeurs bevestigen de touwen en geven op elk niveau tips en instructies om de klimtechniek en het zekeren te verbeteren. Extra aandacht kan worden besteed aan de basis van het bouwen van standplaatsen, verschillende materialen en specifieke veiligheid rondom het klimmen.

Canyoning: Door watervallen rapellen, van rotsblokken in bassins springen en je mee laten drijven langs natuurlijke glijbanen. Canyoning is bijzonder dynamisch en afwisselend. Je volgt een rivier stroomafwaarts in een kloof, de canyon. Als een waterval te wild is of een sprong van een rotsblok te hoog, bestaat altijd de mogelijkheid een alternatieve route te kiezen.

Raften: In de ochtend stel je je raft- team samen voor een afdaling op de Durance. Je leert hoe je veilig afvaart, walsen moet varen, keerwaters in- en uitvaren en hoe je elkaar weer op het raft helpt als er iemand over boord is gevallen. ’s Middags maak je een afvaart op de Ubay (klasse 3-4). Alles wat je geleerd hebt, zal je nodig hebben want snelle keerwaters, grote rotsblokken en pittige stroomversnellingen bepalen het parcours.

Via ferrata: Langs de rotswand is een route uitgezet die volledig is beveiligd met een dikke staalkabel. Erg moeilijk is de beklimming niet omdat de route diagonaal over redelijk brede richels loopt. Op de steile, lastige stukken zijn extra beugels bevestigd voor voldoende houvast. De grootste uitdaging voor deze beklimming is de hoogte.

Donderdagvoormiddag: rust. Donderdagmiddag: voorbereiding & verplaatsing naar de refuge vanwaar je de volgende dag op pad gaat voor de beklimming van de Glacier Blanc.

Gletsjertocht: Voor deze gletsjertocht werken we samen met de beste Franse berggidsen. Vroeg in de ochtend begin je vanuit de refuge aan een prachtige beklimming in gevarieerd terrein met ijs, sneeuw en rots. Met rugzak, stijgijzer en pikkel beklim je, afhankelijk van de condities van dat moment, één van de toppen (tussen 3000m en 3600m ) rondom de Glacier Blanc. Na een inspannende week ga je ’s avonds uit eten in de plaatselijke pizzeria.

Afscheid na het ontbijt.

Data en prijzen

In groep reizen

27/07 - 03/08/2019

€745,00
nog plaatsen beschikbaar
Op maat reizen

Deze reis (of aangepast programma) kan je ook boeken op maat vanaf 6 personen.

Hier zorgen we voor

 • 6 overnachtingen op camping met eigen tent
 • 1 overnachting in berghut
 • Alle maaltijden, vanaf het ontbijt van zondag t/m het ontbijt van zaterdag, behalve op vrijdagavond
 • Volledig omkaderde activiteiten
 • Gebruik van het technisch materiaal voor de activiteiten
 • Begeleiding door Nederlandstalige gidsen
 • Reisbijstand verzekering Allianz Global Assistance

Hier zorg je zelf voor

 • Transport België-Frankrijk en ter plaatse
 • Indien je niet over eigen vervoer beschikt: toeslag voor lokaal vervoer van €7,50 per activiteitendag. Deze toeslag dien je ter plaatse te voldoen.
 • Avondmaal op dag van aankomst
 • Avondmaal op vrijdagavond
 • Persoonlijke uitgaven (bar, …)
 • Eventuele extra activiteiten op woensdag

Dit kunnen we voor je regelen

 • Overnachting in slaapzaal ipv tent - €5.00 per dag
 • Bijstandsverzekering wagen - €2.00 per dag
 • Korting indien eigen reisbijstandsverzekering - €-20,00

Dit wist je misschien nog niet

De volledige reisfiche:bekijk de reisfiche

Volg ons op sociale media

Stel je vraag!

Poco loco adventures is ook:Poco Loco Adventures is sponsor van of partner met: