Rafting, morvan, bourgogne, poco loco adventures

Bergsportweek SPECIAL in de Franse Alpen – Après l’été

Een spannende week vol avontuur in het rustige september

De leukste ervaringen zijn soms de 'après' ervaringen.
In deze après l’été najaarsmix beleef je: rotsklimmen, canyoningen, kayakken, raften, huttentocht en via ferrata.

Speciaal is dat deze week tijdens de eerste 3 weken van de september. Het zijn misschien wel de mooiste van het hele jaar. De rust keert weer in de vallei, de zon schijnt zoals in de zomer, het weer is stabieler en alle activiteiten zijn nog mogelijk.

Tijdens deze weken willen we met kleine groepjes genieten van de ongekende mogelijkheden van het seizoen en het gebied temidden van de Hoge Alpen, departement ‘Les Hautes Alpes’. Omringd door vele hoge bergtoppen (tot 4000 meter), gletsjers en rivieren.

 • Rotsklimmen, canyoningen, kayakken, raften, huttentocht en via ferrata
 • Temidden van de Hoge Alpen, departement ‘Les Hautes Alpes’
 • Stabieler weer dan hartje zomer, en toch nog lekker warm
Via Ferrata

Reisomschrijving

We verwachten iedereen tussen 16.00 uur en 21.00 uur. Mogelijks een klein beetje speling omwille van het vertrek van van de voorgaande gasten en het schoonmaken van de accommodatie. In elk geval is er op de dag van aankomst iemand die je ontvangt en wegwijs maakt.

Rotsklimmen: Je beklimt verschillende uitdagende routes van 10 tot 25 meter lang. De mogelijkheden zijn divers, voor zowel beginners als gevorderden. De deskundige instructeurs bevestigen de touwen en geven op elk niveau tips en instructies om de klimtechniek en het zekeren te verbeteren. Extra aandacht kan worden besteed aan de basis van het bouwen van standplaatsen, verschillende materialen en specifieke veiligheid rondom het klimmen.

Canyoning: Door watervallen rapellen, van rotsblokken in bassins springen en je mee laten drijven langs natuurlijke glijbanen. Canyoning is bijzonder dynamisch en afwisselend. Je volgt een rivier stroomafwaarts in een kloof, de canyon. Als een waterval te wild is of een sprong van een rotsblok te hoog, bestaat altijd de mogelijkheid een alternatieve route te kiezen.

Wildwaterkajakken: Geniet van deze wildwaterdag op een ruig traject van de rivier de Durance. In de voormiddag wen je aan de boot en oefen je op stuurtechniek. Na de lunch worden de stroomversnellingen steeds wilder. Vind je het iets te spannend, dan kan je in de rustige binnenbocht varen en de stroomversnellingen ontwijken.

Raften: In de ochtend stel je je raft- team samen voor een afdaling op de Durance. Je leert hoe je veilig afvaart, walsen moet varen, keerwaters in- en uitvaren en hoe je elkaar weer op het raft helpt als er iemand over boord is gevallen. ’s Middags maak je een afvaart op de Ubay (klasse 3-4). Alles wat je geleerd hebt zal je nodig hebben want snelle keerwaters, grote rotsblokken en pittige stroomversnellingen bepalen het parcours.

Huttentocht: De tocht voert door het prachtige gebied van het nationale park van de Ecrins. Na de inloop op woensdagmiddag, overnachten we in één van de sfeervolle hutten van het gebied. We lopen de tocht met lichte rugzak en de bagage die we voor 1½ dag nodig hebben.

Via Ferrata: In de vallei van Freissinières ligt een indrukwekkend rotsmassief van ruim 300 meter hoog. Langs deze rotswand is een route uitgezet die volledig is beveiligd met een dikke staalkabel. Al klimmend volg je de route door het massief. Op de steile, lastige stukken zijn extra beugels bevestigd voor voldoende houvast. Na een inspannende week ga je ’s avonds uit eten in de plaatselijke pizzeria.

Afscheid na het ontbijt

Data en prijzen

In groep reizen
Op maat reizen

Deze reis (of aangepast programma) kan je ook boeken op maat vanaf 4 personen.

Hier zorgen we voor

 • 6 overnachtingen op camping met eigen tent
 • 1 overnachting in berghut
 • Alle maaltijden, vanaf het ontbijt van zondag t/m het ontbijt van zaterdag, behalve op vrijdagavond
 • Volledig omkaderde activiteiten
 • Gebruik van het technisch materiaal voor de activiteiten
 • Begeleiding door Nederlandstalige gidsen
 • Reisbijstand verzekering Allianz Global Assistance

Hier zorg je zelf voor

 • Transport België-Frankrijk en ter plaatse
 • Indien je niet over eigen vervoer beschikt: toeslag voor lokaal vervoer van €7,50 per activiteitendag. Deze toeslag dien je ter plaatse te voldoen.
 • Avondmaal op dag van aankomst
 • Avondmaal op vrijdagavond
 • Persoonlijke uitgaven (bar, …)

Dit kunnen we voor je regelen

 • Overnachting in slaapzaal ipv tent - €5.00 per dag
 • Bijstandsverzekering wagen - €2.00 per dag
 • Korting indien eigen reisbijstandsverzekering - €-20.00

Dit wist je misschien nog niet

De volledige reisfiche:bekijk de reisfiche

Volg ons op sociale media

Stel je vraag!

Poco loco adventures is ook:Poco Loco Adventures is sponsor van of partner met: