Rotsklimmen in de Alpen

Bergsportweek SPECIAL in de Franse Alpen

Gletsjertocht, rotsklimmen, wildwaterkajakken, via ferrata, canyoning

Deze bergsport Special speelt zich af temidden van de Hoge Alpen, departement ‘Les Hautes Alpes’. Deze indrukwekkende omgeving grenst aan de natuurparken Queyras en de Ecrins, tussen Embrun en Briançon. Door de vele hoge bergtoppen (tot 4000 meter), de gletsjers en de rivieren staat deze omgeving bekend als het meest veelzijdige buitensportgebied van Europa.

De bergsport Special maakt van deze veelzijdige omgeving dan ook goed gebruik. De week omvat een gevarieerd en pittig programma. Elke dag een nieuwe bergsportbelevenis, op de rots, op het water of op sneeuw en ijs: rotsklimmen, wildwaterkajakken, via ferrata, canyoning.

Zeer bijzonder in dit programma is de indrukwekkende gletsjertocht. Uitgerust met stijgijzers en pikkel ga je onder supervisie van de beste Franse berggidsen, door de adembenemende seracs van de “Glacier Blanc.”

 • Heel gevarieerd bergsportprogramma
 • Gletsjertocht onder supervisie van Franse berggidsen
 • Omgeven door de 4000-ers van het departement ‘Les Hautes Alpes’
Canyoning, Rappel

"Zeer bijzonder in dit programma is de indrukwekkende gletsjertocht"

Reisomschrijving

We verwachten iedereen tussen 16.00 uur en 21.00 uur. Mogelijks een klein beetje speling omwille van het vertrek van van de voorgaande gasten en het schoonmaken van de accommodatie. In elk geval is er op de dag van aankomst iemand die je ontvangt en wegwijs maakt. Om 21.00 uur houden we een informatiebijeenkomst voor de nieuwe gasten.

Rotsklimmen: Je beklimt verschillende uitdagende routes van 10 – 25 meter lang. De mogelijkheden zijn divers voor zowel beginners als gevorderden. De deskundige instructeurs bevestigen de touwen en geven op elk niveau tips en instructies om de klimtechniek en het zekeren te verbeteren. Extra aandacht kan worden besteed aan het bouwen van standplaatsen, verschillende materialen en veiligheid.

Wildwaterkajakken: Geniet van deze wildwaterdag op een ruig traject van de rivier de Durance. In de voormiddag wen je aan de boot en oefen je op stuurtechniek. Na de lunch worden de stroomversnellingen steeds wilder. Vind je het iets te spannend, kan je in de rustige binnenbocht varen en de stroomversnellingen ontwijken.

Canyoning: Door watervallen rapellen, van rotsblokken in bassins springen en je mee laten drijven langs natuurlijke glijbanen. Canyoning is bijzonder dynamisch en afwisselend. Je volgt een rivier stroomafwaarts in een kloof, de canyon. Als een waterval te wild is of een sprong van een rotsblok te hoog, bestaat altijd de mogelijkheid een alternatieve route te kiezen.

Vrije dag of optionele activiteit: Deze dag kan je gewoon lekker ontspannen of de omgeving gaan verkennen. Pittoreske dorpjes in de buurt zijn Guillestre, Embrun, Fort Mont Dauphin of het stuwmeer Lac de Serre Ponçon. Het is ook mogelijk om in overleg met de instructeurs een activiteit bij te boeken.

Gletsjertocht: Gletsjertocht op de “Glacier Blanc”. In alle vroegte rij je richting de gletsjer. Vanaf de parkeerplaats kom je na een stevige tocht bij de “Refuge du Glacier Blanc “ (2500 m). Vanaf hier kijk je al uit op spectaculaire couloirs en toppen van de Pelvoux en de Barre des Ecrins (4102 meter). Bij de gletsjer gaan de stijgijzers om en haal je de pikkel van de rugzak. Nadat je o.l.v. de gids de basistechnieken geoefend hebt, maak je een schitterende tocht over de gletsjer en door de seracs.

Via Ferrata: In de vallei van Freissinières ligt een indrukwekkend rotsmassief van ruim driehonderd meter hoog. Langs deze rotswand is een route uitgezet die volledig is beveiligd met een dikke staalkabel. Al klimmend volg je de route door het massief. Op de steile, lastige stukken zijn extra beugels bevestigd voor voldoende houvast. Na een inspannende week gaan je ’s avonds lekker uit eten in de plaatselijke pizzeria.

Afscheid na het ontbijt

Data en prijzen

In groep reizen
Op maat reizen

Deze reis op maat vanaf 6 personen?

Hier zorgen we voor

 • 7 overnachtingen op basis van kamperen met eigen tent
 • Alle maaltijden, vanaf het ontbijt van zondag t/m het ontbijt van zaterdag, behalve het diner op vrijdagavond
 • Volledig omkaderde activiteiten
 • Begeleid door Nederlandstalige gidsen
 • Reisbijstand verzekering Allianz Global Assistance

Hier zorg je zelf voor

 • Transport België-Frankrijk- België en ter plaatse
 • Indien je niet over eigen vervoer beschikt: toeslag voor lokaal vervoer van €7,50 per activiteitendag. Deze toeslag dien je ter plaatse te voldoen.
 • Avondmaal op zaterdag (afhankelijk van je uur van aankomst kan je onderweg of in het lokale restaurant terecht voor een maaltijd)
 • Diner op vrijdagavond
 • Persoonlijke uitgaven (bar, …)
 • Eventuele extra activiteiten op woensdag

Dit kunnen we voor je regelen

 • 7 nachten overnachten in een slaapzaal ipv tent (zelf slaapzak meenemen) - €70.00 lokaal te betalen
 • Bijstandsverzekering wagen aan €2/dag
 • Korting indien eigen reisbijstandsverzekering - €-20.00

Dit wist je misschien nog niet

De volledige reisfiche:bekijk de reisfiche

Volg ons op sociale media

Stel je vraag!

Poco loco adventures is ook:Poco Loco Adventures is sponsor van of partner met: