Bergsportweek voor gezinnen in de Franse Alpen

Reisfiche

Welkom

Samen met de kinderen genieten van geweldige activiteiten in een prachtige omgeving met veel buiten, veel natuur en bergen. Daarnaast is er genoeg ruimte om lekker te ontspannen bij het huis of op de rustdag bij het grootste stuwmeer van Europa “Lac de Serre-Ponçon”.
Alle activiteiten zijn natuurlijk afgestemd op de mogelijkheden van de gezinssamenstelling.

Reisvoorstel

Dag 1 - Zaterdag

We verwachten iedereen tussen 16.00 uur en 21.00 uur. Mogelijks een klein beetje speling omwille van het vertrek van van de voorgaande gasten en het schoonmaken van de accommodatie. In elk geval is er op de dag van aankomst iemand die je ontvangt en wegwijs maakt. Om 21.00 uur houden we een informatiebijeenkomst voor de nieuwe gasten.

Dag 2 - Zondag

Rotsklimmen: Je beklimt verschillende uitdagende routes van 10 tot 25 meter lang. De mogelijkheden zijn divers voor zowel beginners als gevorderden. De deskundige instructeurs bevestigen de touwen en geven op elk niveau tips en instructies om de klimtechniek en het zekeren te verbeteren. Extra aandacht kan worden besteed aan de basis van het bouwen van standplaatsen, verschillende materialen en specifieke veiligheid rondom het klimmen.

Dag 3 - Maandag

Canyoning: abseilen door watervallen, springen van rotsblokken in bassins en je mee laten drijven langs natuurlijke glijbanen. Kortom canyoning is bijzonder dynamisch en erg afwisselend. Je volgt in een kloof (canyon) een riviertje stroomafwaarts. Als een waterval te wild is of een sprong van een rotsblok te hoog, bestaat er de mogelijkheid om een alternatieve route te kiezen, zodat je ook hier je eigen grenzen kunt afbakenen.

Dag 4 - Dinsdag

Via ferrata: langs de rotswand is een route uitgezet die is beveiligd met een dikke staalkabel. Klimmend en klauterend gaan we onze weg en genieten van de uitdagingen en prachtige uitzichten.

Dag 5 - Woensdag

Vandaag tijd om te ontspannen en uit te rusten. Aan het einde van de middag lopen we via een korte wandeltocht naar de hut, waar we eten en overnachten en de volgende dag aan een mooie bergwandeling beginnen.

Dag 6 - Donderdag

Vanuit de hut starten we na het ontbijt aan een bergwandeltocht. We kunnen de zwaarte en lengte aanpassen tussen 2-6 uur lopen. De mooiste route loopt langs twee kristalheldere bergmeertjes.

Dag 7 - Vrijdag

Raften: met acht tot tien personen en een stuurman bevaren we het mooiste stuk van de Durance. Tijdens het ochtendtraject leer je de verschillende stuurslagen en de belangrijkste teamafspraken. We lunchen halverwege bij “het gat van de Durance” waar wildwaterexperts hun kunsten vertonen in een diepe golf. Het middagtraject biedt volop uitdaging met veel stroomversnellingen tot aan de monding van het stuwmeer. Een heerlijke dag! Na een inspannende week gaan we ’s avonds lekker uit eten in de plaatselijke pizzeria.

Dag 8 - Zaterdag

Vertrek in de loop van de ochtend na het ontbijt.

Data & Prijs

20/07 - 27/07/2019

€625,00

03/08 - 10/08/2019

€625,00

10/08 - 17/08/2019

€625,00

inbegrepen

 • 6 overnachtingen op camping met eigen tent
 • 1 overnachting in berghut
 • Alle maaltijden, vanaf het ontbijt van zondag t/m het ontbijt van zaterdag, behalve op vrijdagavond
 • Volledig omkaderde activiteiten
 • Gebruik van het technisch materiaal voor de activiteiten
 • Begeleiding door Nederlandstalige gidsen
 • Reisbijstand verzekering Allianz Global Assistance

niet inbegrepen

 • Transport België-Frankrijk en ter plaatse
 • Indien je niet over eigen vervoer beschikt: toeslag voor lokaal vervoer van €7,50 per activiteitendag. Deze toeslag dien je ter plaatse te voldoen.
 • Avondmaal op dag van aankomst
 • Avondmaal op vrijdagavond
 • Persoonlijke uitgaven (bar, …)
 • Eventuele extra activiteiten op woensdag

optioneel

 • Overnachting in slaapzaal ipv tent - €5.00 per dag
 • Bijstandsverzekering wagen - €2.00 per dag
 • Korting indien eigen reisbijstandsverzekering - €-20.00
 • Overnachting in privé appartement - €Prijzen en beschikbaarheid op aanvraag

Deelnemers

Min 8
Max 16

Minimumleeftijd is 8 jaar

Voor geen van de activiteiten is voorafgaande kennis of ervaring nodig. Een sportieve instelling en een redelijke conditie zijn gewenst.

Logies

Je verblijft in het kleine Franse bergdorpje Chateauroux-les-Alpes gelegen op 7 km van Embrun, tussen Gap en Briançon. De sfeervolle uitvalsbasis beschikt over een gezellige, rustieke leefruimte met oude gewelven en een houtkachel, twee ruime slaapzalen met stapelbedden, uitstekend verzorgd sanitair en een ruime keuken. Rondom het huis is een grote tuin met kampeerplaatsen waar je je tent kan opzetten. In overleg is het ook mogelijk om in huis te slapen in een van de slaapzalen (toeslag € 5 per nacht, zelf slaapzak en kussensloop meebrengen).

 • Kamperen met eigen materiaal
 • Bed in slaapzaal aan €5/nacht

Maaltijden

De maaltijden worden netjes en smakelijk verzorgd en gezamenlijk bereid. Het zijn o.a. wisselende pasta-, aardappel- en rijstgerechten, met vrijwel altijd een goed gevulde verse salade, een toetje en koffie of thee met een koekje na.
Voor het ontbijt en de lunch kun je kiezen uit verschillende Franse broodsoorten, met paté, salami, kaas en verschillende soorten zoet beleg, cruesli en dagelijks vers fruit.
Bij het diner schenken we een glaasje rode wijn, bij het ontbijt jus d’orange, melk, koffie en thee. De instructeurs kopen de maaltijden in en coördineren het bereiden en opruimen. Van de deelnemers verwachten we een helpende hand bij de bereiding en de afwas. Frisdrank, bier of wijn voor ’s avonds wordt niet door ons verzorgd, maar kun je zelf meenemen of in de supermarkt kopen.

Geef tijdig door als je vegetarisch bent of om medische reden bepaalde dingen niet mag eten.

Begeleiding en veiligheid

Gezien de aard van de reis moet je in goede lichamelijke gezondheid verkeren, op locatie vragen we je om voor aanvang van het programma een validiteitsverklaring te tekenen. Tijdens de activiteiten en op locatie is altijd een EHBO-set aanwezig en een instructeur met een MFA diploma. In Embrun (op 7 km van de accommodatie) is een huisartsenpraktijk en ziekenhuis.

Verzekeringen

Een Allianz reisbijstand verzekering is standaard inbegrepen in de prijs. Voor deze reis is een verzekering met dekking voor ‘risicovolle sporten’ namelijk verplicht. Het ziekenfonds komt niet tussenbeide bij bergsportongevallen. De voorwaarden van deze verzekering kunnen opgevraagd worden bij Poco Loco Adventures.

Bij voorkeur neem je je Europese Ziekteverzekeringskaart mee. Deze kaart is gratis en kan worden aangevraagd bij het ziekenfonds. De kaart heeft een beperkte geldigheidsdatum.

Voor alle reizen naar Frankrijk volstaat je geldige Belgische identiteitskaart. Chauffeurs hebben hun eigen gewone Europese rijbewijs bij (boetes kunnen hoog oplopen). Eén fluovestje per inzittende is verplicht.

Reisperiode en klimaat

De zomer in de Zuid-Franse Alpen is vanaf juli doorgaans behoorlijk warm (25-30°) en stabiel. In het hooggebergte moet je echter rekenen op snel wisselende weersomstandigheden en behoort een plotselinge onweersbui altijd tot de mogelijkheden. Omdat je op ± 1000 meter hoogte verblijft, koelt het ’s nachts meestal lekker af.

Bagage

Ter indicatie:

 • Gemakkelijk zittende warme kledij in meerdere lagen
 • Regenkledij (ademend, broek + vest)
 • Dagrugzakje
 • Rugzak 40-45 liter voor de huttentocht
 • Drinkfles (minstens 1,5l)
 • Bergschoenen (B/BC)
 • Goede wandelsokken
 • Klimschoenen, bergschoenen of schoenen met stevige zool voor het klimmen
 • Thermisch ondergoed
 • Handschoenen, muts, sjaal
 • Getten (Gamaschen)
 • Hutsloffen of pantoffels
 • Lakenzak voor in de refuge
 • Hoofdlamp
 • Evt. wandelstokken
 • Pleisters voor blaren

Transport en Routebeschrijving

Adres

Les Eymes
05380 Châteauroux-les-Alpes
France

Routebeschrijving

Vanuit Brussel rij je richting Namen en daarna gaat het via Luxemburg, Metz, Nancy, Dijon, Lyon, Grenoble en Gap. In Gap volg je richting Briancon. Neem vlak voor Embrun op de rotonde afslag “Briancon, Chateauroux-les-Alpes (8 km), N94”. Op ongeveer 5,2 km passeer je de rotonde en vervolg je de N94. 3 km verder neem je de afslag “Chateauroux-les-Alpes, Ecrins Vallées de Rabioux”. Blijf verder de aanduidingen voor Chateauroux-les-Alpes volgen tot je in het dorp bent aangekomen (bij het oorlogsmonument). Vervolg verder de weg omhoog richting Cimarron 0,8 km tot bij het kerkhof. Voor het kerkhof sla je linksaf en na een paar 100 m neem je het pad links naar beneden (richting Cimarron en Les Eymes).

Voor de terugreis volg je de route in omgekeerde volgorde. Let op, voor Lyon staat Dijon niet aangegeven, hier A6 aanhouden richting “Paris” later wordt Dijon weer aangegeven!

Openbaar vervoer

Vanuit België kan je met Eurolines of trein naar Grenoble. Vanuit Grenoble neem je de trein naar Embrun (7 km van Chateauroux-les-Alpes). Voor het laatste stukje kan je best gebruik maken van een taxi of streekbus.

Fly&Drive

Je kan vliegen via Marseille, Lyon of Nice. Deze luchthavens liggen op 2 tot 4h rijden van de locatie. Je kan opteren voor een huurauto of met het openbaar vervoer doorreizen naar Embrun en Chateauroux.

Carpool

De meeste deelnemers reizen met eigen vervoer (auto) naar de Franse Alpen. Als je graag met iemand mee wilt rijden of juist iemand mee wilt nemen kun je dit kenbaar maken bij de reservering. Wij proberen de betreffende mensen dan met elkaar in contact te brengen om te carpoolen.

Georganiseerd vervoer

Indien er voldoende geïnteresseerden zijn, kan er collectief vervoer ingelegd worden van België tot Chateauroux en ter plaatse door middel van een minibusje. Reken hiervoor op ongeveer €200-250 per persoon vanaf minimaal 4 geïnteresseerden.

Ter plaatse

Op locatie moet je zelf het vervoer naar en van de activiteiten regelen. Dat betekent rijden met je eigen auto. Indien je op locatie niet beschikt over eigen vervoer, moet je rekenen op een toeslag van € 7,50 per activiteitendag waarvoor Cimarron ter plaatse een alternatief regelt. Deze toeslag dien je ter plaatse te voldoen.

Geld afhalen

Geld: in Embrun en Guillestre (op 7 km van Chateauroux-les Alpes) kun je geld afhalen.