In de canyons van de Spaanse Pyreneeën vanaf 12 jaar

Een week vol actie en avontuur in de Spaanse Pyreneeën, vanaf 12 jaar.

In deze reis krijg je een week lang de leukste bergsporten voorgeschoteld. In kleine groepen trekken we de bergen in vanuit een piepklein dorpje dat omringd is door een prachtige natuur. Canyoning, klimmen en een echte bergtocht. Vergeet die strandvakantie, dit is pas écht genieten.

Reisomschrijving

Aankomst in Lamiana in de loop van de dag. Iemand van de organisatie is aanwezig vanaf 15h om je wegwijs te maken. Afspraak aan de bar voor een kennismaking en korte briefing omstreeks 20h. Aansluitend avondmaal.

Op onze eerste dag gaan we er meteen stevig tegenaan en duiken we één van de vele canyons van de streek in. Glijden, springen, zwemmen, klauteren, rapellen … en dat allemaal in een prachtige omgeving.

’s Morgens zoeken we de warmte van een steile rotswand op voor een initiatie rotsklimmen. Er zijn routes van verschillende niveaus zodat iedereen kan proberen om boven te raken en een overzicht te hebben over de volledige vallei. Na het middagmaal en bijhorend siesta trekken we letterlijk onder de grond. Uitgerust met onze lampjes kruipen we een grot in en ontdekken er grote zalen en smalle gangetjes. De grot die we kiezen is voor iedereen toegankelijk, je hebt altijd voldoende ruimte en iedereen heeft een eigen lampje..

Om het zweet van de vorige dag af te spoelen, zoeken we opnieuw het water op. We hebben veel keuze in de streek en doen dus elke keer een totaal verschillende canyon. Eén ding hebben alle canyons wel met elkaar gemeen: ze staan telkens garant voor pure fun voor jong én oud !

We maken ons klaar om op 2 daagse trektocht te vertrekken naar de nabijgelegen vallei van Anisclo. We verdelen de tenten, slaapmatjes en eten voor dit avontuur en tegen ten laatste 10u trekken we op pad. Met 1000 hoogte meters en 6 stapuren bereiken we een kleine herdershut midden in de bergen. Daar slaanwe onze tenten op en bereiden we een basic avondmaal. Een echt 1000 sterren hotel boven aan de hemel.

Na het ontbijt zetten we onze tocht verder door de bergen en hopen we gieren en andere fauna te spotten. Na even te stoppen aan de rivier voor een kleine verfrissing zetten we de laatste klim in naar Lamiana. Uitgeput geniet we van een lekkere maaltijd..

Voor onze laatste activiteit duiken we terug één van de vele canyons van de streek in. We zetten de opgedane kennis om in de praktijk en gaan een laatste maal rapellen en springen in een frisse bergrivier. Een waardige afsluiter van een actieve vakantie.

Afscheid na het ontbijt en aansluitend vertrek naar België.

Je kan kiezen voor een plekje op de camping rural van Lamiana of een hotelkamer in het kleine gezellige berghotel van Lamiana. Wil je op hotel, wees er snel bij! Er zijn slecht 8 kamers in het hotel. De camping bestaat uit terrasbouw. Je auto laat je achter op 50 meter van de camping. Daarom kunnen caravans er niet staan!

Elke dag nemen we het ontbijt in het restaurant van Lamiana. Als we in de vallei blijven bereiden zij ook onze pick nick, anders kopen wij pick nick op de weg naar de activiteiten. S’ avonds eten we afhankelijk van onze dagplanning in Lamiana of onderweg naar huis na het beeindigen van de activiteiten

Data en prijzen

In groep reizen
Op maat reizen

Deze reis (of aangepast programma) kan je ook boeken op andere data voor een groep vanaf 5 personen.

Hier zorgen we voor

 • Logies op camping
 • Vol pension
 • Volledig omkaderde activiteiten zoals beschreven
 • Gebruik van alle technisch materiaal voor de activiteiten
 • Begeleiding door Nederlandstalige gidsen
 • Reisbijstands- en annulatieverzekering Allianz

Hier zorg je zelf voor

 • Transport België-Spanje
 • Transport ter plaatse
 • Persoonlijke uitgaven ter plaatse

Dit kunnen we voor je regelen

 • Logies in berghotel - €140.00
 • Huur kampeermateriaal - €25.00

Dit wist je misschien nog niet

De volledige reisfiche:bekijk de reisfiche

Volg ons op sociale media

Stel je vraag!

Poco loco adventures is ook:Poco Loco Adventures is sponsor van of partner met: