In de canyons van de Spaanse Pyreneeën vanaf 12 jaar

Reisfiche

Welkom

In deze reis krijg je een week lang de leukste bergsporten voorgeschoteld. In kleine groepen trekken we de bergen in vanuit een piepklein dorpje dat omringd is door een prachtige natuur. Canyoning, klimmen en een echte bergtocht. Vergeet die strandvakantie, dit is pas écht genieten.

Reisvoorstel

Dag 1: Zaterdag

Aankomst in Lamiana in de loop van de dag. Iemand van de organisatie is aanwezig vanaf 15h om je wegwijs te maken. Afspraak aan de bar voor een kennismaking en korte briefing omstreeks 20h. Aansluitend avondmaal.

Dag 2: Zondag

Op onze eerste dag gaan we er meteen stevig tegenaan en duiken we één van de vele canyons van de streek in. Glijden, springen, zwemmen, klauteren, rapellen … en dat allemaal in een prachtige omgeving.

Dag 3: Maandag

’s Morgens zoeken we de warmte van een steile rotswand op voor een initiatie rotsklimmen. Er zijn routes van verschillende niveaus zodat iedereen kan proberen om boven te raken en een overzicht te hebben over de volledige vallei. Na het middagmaal en bijhorend siesta trekken we letterlijk onder de grond. Uitgerust met onze lampjes kruipen we een grot in en ontdekken er grote zalen en smalle gangetjes. De grot die we kiezen is voor iedereen toegankelijk, je hebt altijd voldoende ruimte en iedereen heeft een eigen lampje..

Dag 4: Dinsdag

Om het zweet van de vorige dag af te spoelen, zoeken we opnieuw het water op. We hebben veel keuze in de streek en doen dus elke keer een totaal verschillende canyon. Eén ding hebben alle canyons wel met elkaar gemeen: ze staan telkens garant voor pure fun voor jong én oud !

Dag 5/6: Woensdag - Donderdag

We maken ons klaar om op 2 daagse trektocht te vertrekken naar de nabijgelegen vallei van Anisclo. We verdelen de tenten, slaapmatjes en eten voor dit avontuur en tegen ten laatste 10u trekken we op pad. Met 1000 hoogte meters en 6 stapuren bereiken we een kleine herdershut midden in de bergen. Daar slaanwe onze tenten op en bereiden we een basic avondmaal. Een echt 1000 sterren hotel boven aan de hemel.

Dag 6: Donderdag

Na het ontbijt zetten we onze tocht verder door de bergen en hopen we gieren en andere fauna te spotten. Na even te stoppen aan de rivier voor een kleine verfrissing zetten we de laatste klim in naar Lamiana. Uitgeput geniet we van een lekkere maaltijd..

Dag 7: Vrijdag

Voor onze laatste activiteit duiken we terug één van de vele canyons van de streek in. We zetten de opgedane kennis om in de praktijk en gaan een laatste maal rapellen en springen in een frisse bergrivier. Een waardige afsluiter van een actieve vakantie.

Dag 8: Zaterdag

Afscheid na het ontbijt en aansluitend vertrek naar België.

Logies

Je kan kiezen voor een plekje op de camping rural van Lamiana of een hotelkamer in het kleine gezellige berghotel van Lamiana. Wil je op hotel, wees er snel bij! Er zijn slecht 8 kamers in het hotel. De camping bestaat uit terrasbouw. Je auto laat je achter op 50 meter van de camping. Daarom kunnen caravans er niet staan!

Maaltijden:

Elke dag nemen we het ontbijt in het restaurant van Lamiana. Als we in de vallei blijven bereiden zij ook onze pick nick, anders kopen wij pick nick op de weg naar de activiteiten. S’ avonds eten we afhankelijk van onze dagplanning in Lamiana of onderweg naar huis na het beeindigen van de activiteiten

Data & Prijs

30/06 - 07/07/2018

€650,00

14/07 - 21/07/2018

€650,00

28/07 - 04/08/2018

€650,00

25/08 - 01/09/2018

€650,00

inbegrepen

 • Logies op camping
 • Vol pension
 • Volledig omkaderde activiteiten zoals beschreven
 • Gebruik van alle technisch materiaal voor de activiteiten
 • Begeleiding door Nederlandstalige gidsen
 • Reisbijstands- en annulatieverzekering Allianz

niet inbegrepen

 • Transport België-Spanje
 • Transport ter plaatse
 • Persoonlijke uitgaven ter plaatse

optioneel

 • Logies in berghotel - €140.00
 • Huur kampeermateriaal - €25.00

Deelnemers

Vanaf 12 jaar

Min 6
Max 14

Voor geen enkele activiteit is voorafgaande kennis of ervaring nodig behalve 25m kunnen zwemmen. Tijdens de activiteiten neemt iedereen een deeltje van het materiaal voor zijn rekening; ook van de kinderen wordt verwacht dat zij hun steentje bijdragen.

Logies

Keuze uit hotel Lamiana of camping Lamiana. Beide vormen één geheel zodat mix van hotel en camping mogelijk zijn (vb. ouders hotel en kinderen camping).

Beschikbare kamers met eigen badkamer, linnen en handdoeken:
8 tweepersoonskamers
1 vierpersoonskamer (2 stapelbedden)
1 tienpersoonskamer (5 stapelbedden)
1 geheel van 3 kamers met gedeelde badkamer (capaciteit van 5 personen)

De camping is basic (electriciteit en water enkel aan het sanitair blok). Caravans en campingscars kunnen door de terrasbouw van de camping helaas niet toegelaten worden.

Lamiana is een gehucht temidden van de bergen en vlakbij het Nationaal Park van Ordesa en Monte Perdido. Het is zeer afgelegen maar toch gemakkelijk bereikbaar. Dichtstbijzijnde winkel bevindt zich op 30min rijden, er is niet overal gsm-bereik.

Maaltijden

Maaltijden worden genomen in het restaurant van het dorp. Eenvoudige bergkeuken met vlees uit eigen kweek en groenten uit de moestuin. Vegetarische of glutenvrije maaltijden mogelijk mits vooraf aangevraagd.

Begeleiding en veiligheid

Alle activiteiten worden begeleid door Nederlandstalige gediplomeerde gidsen. Er worden geen onnodige risico’s genomen en deelnemers worden tot niets verplicht. Builen of schrammen zijn echter dagelijkse kost tijdens avontuurlijke reizen. De gidsen hebben tijdens de activiteiten steeds een beperkte ehbo-set bij en zijn opgeleid om hulp te bieden op plaatsen waar anderen moeilijk kunnen komen. Uitgebreider EHBO-materiaal is aanwezig op de uitvalsbasis. In geval van ziekte kan men 24/7 terecht in de dichtstbijzijnde medische post (15min). Een Nederlandstalige begeleiding hiervoor wordt - indien gewenst - voorzien.

Relevante medische zaken (gebruik medicatie, allergieën, astma, fobieën, zwakke rug, recente breuken,...) dienen voor aanvang van de activiteiten aan de gids vermeld te worden.

Verzekeringen

Een Allianz reisbijstands- en annulatieverzekering is standaard inbegrepen in de prijs. In de Spaanse deelstaat Aragón is elke deelnemer aan georganiseerde buitensporten immers verplicht een reisbijstandsverzekering af te sluiten voor de volledige duur van de reis, het ziekenfonds komt niet tussenbeide bij bergsportongevallen. De voorwaarden van deze verzekering kunnen opgevraagd worden bij Poco Loco Adventures.

De Europese Ziekteverzekeringskaart is verplicht voor te leggen bij elk doktersbezoek, zoniet dient alles ter plaatse contant betaald te worden of kan niet-dringende hulp geweigerd worden. Deze kaart is gratis en kan worden aangevraagd bij het ziekenfonds. De kaart heeft een beperkte geldigheidsdatum.

Reisperiode en klimaat

Het weer aan de zuidkant van de Pyreneeën is in de zomermaanden doorgaans zonnig en droog met temperaturen tussen 25° en 30°. 's Avonds en 's nachts koelt het sterk af. Hevige onweders komen af en toe voor in de bergen en uiteraard is regen ook nooit uitgesloten.

Bagage

Ter indicatie:

 • Kampeermateriaal indien van toepassing
 • Dagrugzak
 • Zwemkledij
 • Lichte en soepele kledij
 • Lange broek en pull voor 's avonds
 • Regenkledij
 • Schoenen die nat en vuil mogen worden voor canyoning en speleologie (geen open schoenen, crocs of sandalen - wel bijv. sportschoenen of stapschoenen)
 • Andere stevige schoenen voor de resterende activiteiten
 • Drinkbus
 • Reservebril of -lenzen indien van toepassing
 • Oude deken of vuilzak om in de wagen te leggen onder vuil materiaal

Transport en Routebeschrijving

Adres Lamiana

Hotel de Montaña Lamiana
22364 Lamiana

42.583332
0.166676

! Vind je Lamiana niet op een kaart, zoek dan even naar Revilla en Tella (= Tella-Sin). Je moet Lamiana dan ergens tussen deze 2 dorpjes situeren.

! Wie met de gps rijdt, neemt er best toch de routebeschrijving bij. De gps stuurt je namelijk rond.

Routebeschrijving België-Lamiana

Vanuit Brussel rij je richting Parijs. Op de Parijse ring volg je steeds Bordeaux en bij Orléans rij je in de richting van Clermont-Ferrand. Bij Vierzon volg je eerst Limoges en dan Toulouse en van daaruit gaat het richting Tarbes.

Neem afrit 16 (Lannemezan) en volg achtereenvolgens Arreau, St Lary en Tunnel Bielsa-Aragnouet. Na de tunnel blijf je de grote baan richting Ainsa volgen. 2 km voorbij het dorpje Lafortunda rij je rechts de berg op richting Tella en Revilla. Na 7 km kom je een pijltje tegen dat Lamiana aanduidt naar links. Van daaruit is het nog 2 km rijden.

Fly&Drive

Je kan vliegen op de luchthavens van Toulouse, Lourdes, Zaragoza, Barcelona en Reus en van daar met een huurwagen naar Lamiana rijden in 2,5h tot 3,5h. Girona en Carcassonne raden we af omdat je dan nog minstens 4h te rijden hebt. Vueling en Ryanair hebben de goedkoopste tarieven en vliegen dagelijks meermaals tussen Zaventem en Barcelona.

 • Vueling: Barcelona T1
 • Ryanair: Barcelona T2, Reus, Zaragoza
 • JetAir (vanaf Oostende, Antwerpen en Brussel): Barcelona T2
 • Thomas Cook: Reus
 • Brussels Airlines: Toulouse, Barcelona T1
 • Iberia: Barcelona T1
 • Air France (vanaf Lille): Toulouse, Barcelona T1
 • EasyJet (vanaf Brussel of Antwerpen): Toulouse

Ter plaatse

Ter plaatse is vervoer voor de meeste activiteiten noodzakelijk.