Eenoudergezinnen op Spaans avontuur

Avontuurlijke activiteiten aan de voet van de Spaanse Pyreneeën. Vanaf 8 jaar.

Deze reis is speciaal samengesteld voor één-ouder-gezinnen. Eénoudergezinnen vormen een groep met een bijzonder leuke dynamiek. Overdag leven we ons samen met de kinderen uit tijdens de vele avontuurlijke activiteiten. 's Avonds is er tijd voor een glaasje en een babbel onder volwassenen - terwijl de kinderen zich amuseren op de camping (zwembad, biljart, kicker, ...). Zo is het een ontspannende vakantie voor kinderen én volwassenen.

 • Overdag samen met de kinderen op avontuur
 • 's Avonds tijds voor een glaasje en babbel onder volwassenen
 • Camping met zwembad, biljart, kicker, ...

"Vakantie voor kinderen én volwassenen"

Reisomschrijving

Aankomst in Ainsa in de loop van de dag. Iemand van de organisatie is aanwezig vanaf 15u om je wegwijs te maken. Afspraak aan de bar voor een kennismaking en korte briefing omstreeks 19u30. Aansluitend avondmaal.

Verkenning regio en initiatie rapellen Op onze eerste dag trekken we de bergen in om de regio te verkennen én om het rapellen aan te leren. Veilig en zonder schrik boven een hoge rotswand hangen, langs een touw naar begane grond rapellen en elkaar beveiligen; het klinkt moeilijk maar na deze dag is het échte werk in een natte canyon peanuts!

Eerste canyoning! Gewapend met een moderne uitrusting én de ervaring van de dagen voordien, kunnen we ten volle genieten van de meest complete van alle bergsporten: canyoning! Al glijdend, rapellend, zwemmend en springend bekijken we de natuur vanuit een ander perspectief. Fun gegarandeerd voor zowel jong als oud.

Rustdag Vandaag kan je uitslapen en eventueel het markje van Ainsa bezoeken. We geven je tips voor invulling van de rustdag vb. luieren aan een bergrivier of zwembad, een Middeleeuws stadje bezoeken, kanovaren op een groot stuwmeer, …

Rotsklimmen In de voormiddag trekken we de bergen in voor een bezoek aan een klein bergdorp. In dit kleine dorpje bevinden zich maar liefst 4 kerkjes. Waarom zou dit zijn? In de namiddag gaan we rotsklimmen. Er zijn routes van verschillende niveaus zodat iedereen kan proberen om boven te raken en te genieten van een prachtig uitzicht. 's Avonds blijven we eten in een typisch bergrestaurant.

Themadag roofvogels ’s Morgens hebben we afspraak met honderden vale gieren, want die worden vandaag gevoederd. Je leert deze indrukwekkende dieren kennen terwijl ze boven je hoofd cirkelen, wachtend op hun eten. Best niet uitgeput en levenloos op de grond gaan liggen hier Daarna trekken we naar het EcoMuseum van de streek waar je een wel heel bijzondere roofvogel van dicht bij in alle details kan zien.

Canyoning Voor onze laatste activiteit duiken we terug één van de vele canyons van deze uitdagende streek in. We zijn nu geen absolute canyoning-beginners meer. Met onze vers opgedane ervaring gaat rapellen, klauteren en springen in de frisse rivier al veel soepeler en speelser. Een extra dosis avontuur als prima afsluiter van deze heerlijke bergvakantie.

Afscheid na het ontbijt en aansluitend vertrek naar België.

Data en prijzen

In groep reizen
Op maat reizen

Deze reis (of aangepast programma) kan je ook boeken op andere data voor een groep vanaf 5 personen.

Hier zorgen we voor

 • Logies op camping
 • Half pension (behalve avondmaal op rustdag)
 • Volledig omkaderde activiteiten zoals beschreven
 • Gebruik van alle technisch materiaal voor de activiteiten
 • Begeleiding door Nederlandstalige gidsen

Hier zorg je zelf voor

 • Picknick
 • Transport België-Spanje
 • Transport ter plaatse
 • Persoonlijke uitgaven ter plaatse
 • Annulatie- en reisbijstandsverzekering (verkrijgbaar aan € 39 pp)

Dit kunnen we voor je regelen

 • Huur bungalow (prijzen en beschikbaarheid op aanvraag)
 • Huur kampeermateriaal - €30

Dit wist je misschien nog niet

De volledige reisfiche:bekijk de reisfiche

Volg ons op sociale media

Stel je vraag!

Poco loco adventures is ook:Poco Loco Adventures is sponsor van of partner met: