Groepsreis MTB – TransiFlette

Reisfiche

Welkom

Met de TransiFlette rijd je een schitterende point-to-point enduro rondreis langs de ruwste flanken van de Franse Alpen. Doorheen de trip maken we handig gebruik van bestaande skiliften en shuttles die ons extra hoogtemeters geven. Onze bike, en soms onze 2 voeten, komen handig van pas om de laatste meters naar de toppen te overwinnen. Bovenop heerlijke trails, is dit een volledige trip die professioneel tot in de details is uitgewerkt.

Waar mogelijk genieten we van de gemakken van ons eigen chalet met de (h)eerlijke keuken van Anne. Eenmaal onderweg, overnachten we in authentieke dorpjes met gezellige gîtes. Er staat zelfs een overnachting in een berghut op de agenda!

Het middagmaal en fietssnacks worden elke dag uitgebreid in Legenduro-stijl voorzien. Voor elk avondmaal voorzien we een genereuze en gezonde keuken zodat onze lijf de volgende dag weer volledig klaar is om te knallen.

Reisvoorstel

Dag 1 tem 6

Met de TransiFlette rijd je een schitterende point-to-point enduro rondreis langs de ruwste flanken van de Franse Alpen. Doorheen de trip maken we handig gebruik van bestaande skiliften en shuttles die ons extra hoogtemeters geven. Onze bike, en soms onze 2 voeten, komen handig van pas om de laatste meters naar de toppen te clearen. Bovenop heerlijke trails, is dit een volledige trip aan die professioneel tot in de details is uitgewerkt.

Data & Prijs

19/08 - 26/08/2017

€950,00

inbegrepen

  • 3 overnachtingen in Chalet Auris (op basis van half pension): 2 tot 4 persoonskamers
  • 6x lunchpakket en après-bike snack
  • 6 dagen gegidste mountainbike door Nederlandstalige gediplomeerde erkende gids
  • Shuttles
  • Bagagetransport

niet inbegrepen

  • Vervoer vanuit België
  • 4 overnachtingen in gîtes onderweg (half pension): totaal € 250 pp
  • Dranken ter plaatse
  • Liftpassen

optioneel

Deelnemers

Je hebt de uithouding om dagelijks volgende hoogte meters te doen:
klimmen: +/- 1200hm/dag
dalen: > 2500hm/dag

Deelnemen kan je vanaf technisch niveau 3/4 en fysiek niveau 3/4 (details: zie onder)

Je bent een mountainbiker met enige ervaring in Alpijns gebied. Je mountainbiket reeds verschillende jaren, en je beheerst je bike op alle soorten single track. Je kan gemiddeld hoge drops (<75cm) en sprongen nemen. Technisch stijl terrein met stenen drops en ongelijkmatige wortels schrikken je niet af. Blootstelling aan hoogte is ok voor jou.

Fysiek niveau: 3/4
Je kan comfortabel doorfietsen aan een uitdagend tempo met lange periodes van anaërobische inspanningen. Je kan klimmen voor uren, en rijdt 6+ uur per dag voor 4 opeenvolgende dagen. Je fiets dragen voor langere periodes is ook geen probleem. Denk aan ongeveer 1500 hoogtemeter klimmen per dag.

Logies

3 overnachtingen in Chalet Auris (half pension): 2-4 persoonskamers (inbegrepen)

4 overnachtingen in gîtes onderweg (half pension): totaal € 250 pp

Maaltijden

Half pension in de chalet en gîtes
6x lunch en après-bike nack

Begeleiding en veiligheid

Alle tochten worden begeleid door een Nederlandstalige gediplomeerde erkende gids

Verzekeringen

Reisbijstandsverzekering is te bekomen aan €30 pp

Reisperiode en klimaat

Bagage

Ter indicatie:

Transport en Routebeschrijving