KAJAKCURSUS IN COMBI MET ADVENTURE

Kursus wildwaterkajakken met avontuurlijke surplus

Een week de basis van wildwaterkajak onder de knie krijgen. Focus je op de techniek van het wildwatervaren. Wissel dit af met aan de rotsen te bengelen en prachtige natuurwandelingen. - zodat we het moois van de omgeving in al zijn facetten te zien krijgen.

Om ons vermoeide lijf te verwennen, bezoeken we ook een keer de plaatselijke thermen (aaaaah, doet dat deugd!)

Dit gebeurt in een indrukwekkende vallei in de Franse Alpen, tussen Gap en Briancon. Hier liggen meerdere unieke spots die je je alledaagse beslommeringen doen vergeten.

 • Week basis van wildwaterkajak
 • Gevarieerd met via ferrata's en natuurwandelingen
 • Inclusief bezoek aan lokale thermen

Reisomschrijving

Je bent vanaf 20u welkom op camping La Fontaine. Je kan er terecht met al je prangende vragen over de komende week. Alvast gezellig wat babbelen bij de ondergaande zon is de perfecte start van deze veelbelovende week.

We starten met het uitdelen van de materialen: ieder krijgt zijn of haar eigen kajak en we fitten deze aan je lichaam zodat hij perfect past. Nadien starten we onmiddellijk met een afvaart van een eenvoudig stukje van de rivier de Durance. Dit is de hoofdrivier die door de vallei stroomt waar alle zijriviertjes in uitkomen. Om de eerste actieve dag niet overvol te steken met techniek, gaan we in de namiddag wandelen door een droge canyon die eindigt op een hoogplateau met een indrukwekkend zicht op de vallei en de versterkte burcht. Vertrekkend vanuit het hartje van Guillestre dwars door de verborgen vallei vlakbij!

We nemen de tijd om rustig te dobberen vanop de camping tot aan een oefenpiste waar we heel de dag zouden kunnen blijven oefenen - zo leuk is het er. Maar om iedereen de maximale kans te geven om voldoende te stijgen in niveau, doen we meerdere afvaarten op de piste. Daarbij krijgt iedereen persoonlijke feedback over zijn techniek. 's Middags nemen we even pauze om te picknicken. We sluiten de dag af door met onze nog onze natte kledij in de auto naar de vlakbij gelegen openbare thermen te rijden - waar we kunnen blijven zolang we willen.

We rijden naar een nabij gelegen via ferrata hoog in de vallei van de Guil, de meest ruwe zijrivier van de Durance. Na een technische uitleg, krijg je het materiaal ter beschikking en ga je op pad. De ijzeren route loopt doorheen een kloof van de rivier waar deze op sommige plaatsen maar 2 tot 3 meter breed is. De route loopt tot aan het einde van de kloof, net onder het Chateau van Queyras . Deze initiatie-viaferrata is mogelijk voor iedereen. Na een picknick zoeken we onze kajaks terug op. Aan het lager gelegen deel van de Guil starten we een eerste avontuurlijke rivierafvaart.

We doen een dagtrip met de kajak, nemen ons proviand mee in de boot en varen door de grote kloof van de Durance. We starten aan de camping, varen een dikke 25km en keren moe maar voldaan terug. Na afloop laten we ons misschien verleiden ons tot een pizza-tent of een pittoresk restaurantje in het oude hart van Guillestre.

We rijden al vroeg naar Briancon en nemen richting Monetier-Les-Bains. Hier wandelen we tot aan de start van een langere via-ferrata hoger in de bergen. Na de middag varen we de boven-Guisane die kronkelt doorheen de vallei van Chantemerle.

Afhankelijk van de omstandigheden en het niveau van de groep kunnen we ofwel een deel van de Guil varen ofwel richting de Ubaye karren. Zelfs oefenen op het internationaal slalomparcours van Argentière is mogelijk. Afhankelijk van waar we de voormiddag doorbrengen doen we in de namiddag een wandeling hoog in de bergen, een rotskliminitiatie in de vallei of een dichtbijzijnde via-ferrata.

Als afsluitende dag halen we nog het onderste uit de kan. 's Morgens rijden we naar een langere via-ferrata in de buurt van Briancon. Als kers op de taart van een weekje vol spanning en sensatie kunnen we dan (mits een goede waterstand) de beneden-Gyronde varen. Om 18u eindigen we de dag en kan je naar huis vertrekken of nog enkele dagen blijven. Of ineens aansluiten bij een volgende groep kajakkers :-).

Data en prijzen

In groep reizen

Hier zorgen we voor

 • Logies op camping
 • Volledig omkaderde activiteiten zoals beschreven op deze pagina
 • Gebruik van al het benodigde technisch materiaal
 • Begeleiding door nederlandstalige instructeurs/gidsen
 • Gratis professionele foto’s van de activiteiten
 • Reisbijstand- en annulatieverzekering Allianz Global Assitance

Hier zorg je zelf voor

 • Transport België-Embrun en terug (er is mogelijkheid tot carpoolen)
 • Lokaal vervoer naar de rivieren
 • Catering (hierin wordt een groepskook-formule opgezet)
 • Persoonlijke uitgaven ter plaatse

Dit kunnen we voor je regelen

 • Bij voldoende interesse kan er collectief vervoer ingelegd worden - €Kostendelend!
 • Ik bied vervoer aan
 • Ik zoek vervoer

Dit wist je misschien nog niet

De volledige reisfiche:bekijk de reisfiche

Volg ons op sociale media

Stel je vraag!

Poco loco adventures is ook:Poco Loco Adventures is sponsor van of partner met: