Cursus wildwater-kajak in de Franse Alpen, niveau I, II en III

5-daagse initiatiecursus wildwaterkajak of cursus voor gevorderden

De Durance is onder de wildwaterfanaten zowat de meest tot de verbeelding sprekende rivier van de Franse Alpen. De verschillende trajecten worden elk gekenmerkt door hun eigen stroomversnellingen en technische passages. Het befaamde ‘gat van de Durance’ is een verzamelplaats voor ervaren kajakkers die er maar al te graag stunts komen uithalen.

In deze cursus, gegeven op 3 niveaus (I, II en III), leer je de basistechnieken van wildwatervaren: de belangrijkste stuurslagen, keerwater varen, een rivier traverseren en steunen en surfen op het water.

De activiteiten spelen zich af temidden van de Hoge Alpen, departement ‘Les Hautes Alpes’. Deze indrukwekkende omgeving grenst aan de natuurparken Queyras en de Ecrins, tussen Embrun en Briançon. Het landschap wordt gekenmerkt door de vele hoge bergtoppen (tot 4000 meter), de gletsjers en de rivieren.

 • Basistechnieken van wildwatervaren
 • Durance: het meest tot de verbeelding sprekende wildwater van de Franse Alpen

Reisomschrijving

We verwachten iedereen tussen 16.00 uur en 21.00 uur. Mogelijks een klein beetje speling omwille van het vertrek van van de voorgaande gasten en het schoonmaken van de accommodatie. In elk geval is er op de dag van aankomst iemand die je ontvangt en wegwijs maakt. Om 21.00 uur houden we een informatiebijeenkomst voor de nieuwe gasten.

Niveau I: Je start op een meertje waar de belangrijkste basistechnieken worden aangeleerd. Na de lunch oefen je deze technieken tijdens een afvaart op de Durance. Niveau II: Je begint direct aan de afvaart. We oefenen het sturen, steunen en keerwater varen. Niveau III: Toepassing van alle technieken niveau II op moeilijker water.

Niveau I: De Durance biedt volop mogelijkheden om je basisvaardigheden te trainen. Vooral het sturen, steunen en keerwater varen krijgen volop aandacht. Niveau II: Je besteed veel aandacht aan het oefenen van lage en hoge steun en het keerwater varen. Niveau III: Toepassing van alle technieken niveau II op moeilijker water.

Niveau I: Je traint verder aan bovengenoemde basistechnieken. Niveau II: Je traint verder aan bovengenoemde basistechnieken. Niveau III: Toepassing van alle technieken niveau II op moeilijker water.

Vrije dag of optionele activiteit: Deze dag kan je gewoon lekker ontspannen of de omgeving gaan verkennen. Pittoreske dorpjes in de buurt zijn Guillestre, Embrun, Fort Mont Dauphin of het stuwmeer Lac de Serre Ponçon. Het is ook mogelijk om in overleg met de instructeurs een activiteit bij te boeken.

Niveau I: Als de basistechnieken voldoende geoefend zijn, maak je de volgende stap naar het traverseren van de rivier. Na de lunch, afvaart van het traject vanaf het gat van de Durance tot aan het stuwmeer Lac de Serre Ponçon. Niveau II: Je oefent verder rondom het traverseren op de rivier en een begin van het surfen. Niveau III: Toepassing van alle technieken niveau II op moeilijker water.

Niveau I: Afhankelijk van de gemaakte vorderingen kies je voor een mooie afvaart, eventueel op één van de zijrivieren van de Durance. Niveau II: Afhankelijk van de gemaakte vorderingen kies je voor een mooie afvaart, eventueel op één van de zijrivieren van de Durance. Tevens een begin van ‘hoe veilig een rivier afvaren’. Niveau III: Toepassing van alle technieken niveau II op moeilijker water. Na een inspannende week gaan je ’s avonds lekker uit eten in de plaatselijke pizzeria

Afscheid na het ontbijt

Data en prijzen

In groep reizen
Op maat reizen

Deze reis kan je ook op andere data boeken vanaf 6 personen.

Hier zorgen we voor

 • 7 overnachtingen op basis van kamperen met eigen tent
 • Alle maaltijden, vanaf het ontbijt van zondag t/m het ontbijt van zaterdag, behalve op vrijdagavond
 • Volledig omkaderde activiteiten
 • Gebruik van het technisch materiaal voor de activiteiten
 • Begeleid door Nederlandstalige gidsen
 • Reisbijstand verzekering Allianz Global Assistance

Hier zorg je zelf voor

 • Transport België-Frankrijk-België en ter plaatse
 • Diner op vrijdagavond
 • Persoonlijke uitgaven (bar, …)
 • Eventuele extra activiteiten op woensdag

Dit kunnen we voor je regelen

 • 7 nachten overnachten in een slaapzaal ipv tent (€5/nacht)
 • Bijstandsverzekering wagen aan €2/dag
 • Korting indien eigen reisbijstandsverzekering - €-20.00
 • Ik ga met de wagen en bied plaatsen aan
 • Ik zoek een plaats om mee te rijden
 • Ik heb interesse in georganiseerd vervoer

Dit wist je misschien nog niet

De volledige reisfiche:bekijk de reisfiche

Volg ons op sociale media

Stel je vraag!

Poco loco adventures is ook:Poco Loco Adventures is sponsor van of partner met: