Klimmen en klauteren in Montafon voor gezinnen

Oostenrijkse gezelligheid met Moutaincarten, rotsklimmen en klettersteig Huttentocht in het hoog gebergte - Voor gezinnen met kinderen vanaf 8 jaar

Deze spannende reis speelt zich af in het bergmassief van Montafon en Rätikon, dat zich uitspreidt over de grens van Oostenrijk en Zwitserland. Aan de Oostenrijkse kant ligt in Montafon een gemoedelijk berghotelletje dat 5 dagen lang onze onze uitvalsbasis wordt om te proeven van enkele bergsporten. Op de vrije dag kan je gaan voor waterpret of nog meer bergavontuur. In het tweede deel van de reis wagen we ons aan een heuse huttentocht over lieflijke bergweiden, een hoge bergpas en met zicht op vele grillige rotstoppen!

Reisomschrijving

Aankomst vanaf de namiddag in het "Gästehaus" in Gaschurn, echt Oostenrijks met zijn luikjes, bloemen op het balkon, dikke donsdekens en geruite tafeldoekjes. We maken kennis met de andere groepsleden en krijgen een briefing van wat er ons de komende dagen te wachten staat.

Op onze eerste dag trekken we meteen hoog de bergen in. Vanuit Gargellen nemen we de kabelbaan naar Schaffberghüsli op 2120 m. Daar wacht ons een zoektocht op het Smokkelaarspad, een hoog gelegen, oude smokkelaarsroute op de grens met Zwitserland. Terug afdalen doen we met een mountaincart (een lichtgewicht berg-gocart op 3 wielen zonder motor) of bergstep (de bergversie van de gewone step). Welk van de twee we ook kiezen, het wordt een blitse en pijlsnelle afdaling! Geen paniek, wie het liever rustig aan doet, kan ook 'gewoon' naar beneden wandelen.

Op een steile rotswand in de vallei krijgen we een initiatie rotsklimmen. Er zijn verschillende routes zodat iedereen op eigen niveau kan proberen om boven te geraken. Ook 'abseilen', zoals het jezelf aan een touw naar beneden laten zakken hier heet, kan je proberen...

Vandaag staat er een 'via ferrata' op het programma, die geweldige gulden middenweg tussen wandelen en klimmen. Ook hier hangen we boven de grond, maar dan vastgemaakt aan een dikke staalkabel die ons veilig langs de rotswanden loodst. Hoewel totaal ongevaarlijk, is enige moed en durf toch wel meegenomen! In deze klettersteigroute mag je je verwachten aan ijzeren trappen, pinnen en beugels, maar ook hang- en touwbruggen die je over een kloof van de ene naar de andere bergwand loodsen. We wagen ons aan een spectaculaire beklimming langs de Rongg Waterval of in de Röbischlucht, met aansluitend wandeling naar Robi Alm.

Vrije dag! Je kan er met je eigen gezin of met anderen op uit trekken. Dichtbij lenen het kabbelend bergriviertje of een paradijselijke zwemvijver zich uitstekend voor een dagje waterpret. Je kan langs ontelbare haarspeldbochten omhoog naar de Silvretta Stausee om daar een extra dagje te wandelen met zicht op de vergletscherde Piz Buin. Of je kan een stadje bezoeken, geocachen of naar één van de coole attracties in de vallei gaan, zoals de ''Flying Fox' of een avonturenpiste in de bomen.

In de vroege ochtend stoppen we kledij en toiletgerief voor 2 nachten in onze rugzak, trekken we de wandelschoenen aan en nemen afscheid van ons vertrouwde hotelletje. We stappen door bossen en bloemrijke alpenweides en over hoge bergkammen, met onvergetelijke vergezichten. Een pittige tocht, maar een hele ervaring om aan het eind van een dagje trekken in een afgelegen hut aan te komen en daar in alle rust en omgeven door de bergen te blijven slapen.

Steken we de bergpas over of kiezen we voor de hoge route? Als bijna volleerde bergwandelaars stappen we over bergpaden, omringd door de rust en schoonheid van het hooggebergte. We overnachten in de eerste biologische berghut van Oostenrijk. Een lekker én gezond laatste avondmaal staat ons hier te wachten.

Na het ontbijt moeten we nog een uur wandelen en dan zijn we terug op de parking waar we eergisteren de wagens hebben achtergelaten. Hier eindigt ons avontuur en en nemen we afscheid.

Data en prijzen

In groep reizen
Op maat reizen

Deze reis op maat voor je gezin?

Hier zorgen we voor

 • Logies op basis van 3/4 persoonskamers in Gästehaus
 • 2 overnachtingen in berghutten
 • Alle maaltijden behalve het middagmaal op dag 5
 • Nederlandstalige reisbegeleiding
 • Volledig omkaderde activiteiten zoals omschreven in de dag aan dag
 • Gebruik van alle technisch materiaal voor de activiteiten (behalve bergstep of mountaincart)
 • Btw en boekingskost

Hier zorg je zelf voor

 • Vervoer naar Gaschurn en terug
 • Kabelbaan indien van toepassing
 • Middagmaal op vrije dag
 • Huur bergstep of mountaincart
 • Persoonlijke uitgaven en dranken

Dit kunnen we voor je regelen

 • Kinderkorting indien op kamer van ouders tot 11 jaar - €-80.00

Dit wist je misschien nog niet

De volledige reisfiche:bekijk de reisfiche

Volg ons op sociale media

Stel je vraag!

Poco loco adventures is ook:Poco Loco Adventures is sponsor van of partner met: