In de canyons van de Spaanse Pyreneeën vanaf 9 jaar

Een mix van toffe bergsporten voor gezinnen met kinderen vanaf 9 jaar.

Avontuur met een grote A, dat krijg je op je bord deze week. Verschillende bergsporten laten je kennis maken met de Spaanse Pyreneeën; kruipen onder de grond, glijden in een rivier, bengelen aan een touw, klimmen langs een rotswand en nog zoveel meer. En dat alles terwijl de vele roofvogels hoog boven je hoofd zweven (nu ja, behalve we wanneer we in de grot zitten natuurlijk).

 • Canyoning, dat is supertof maar ook een beetje spannend
 • SUP oftewel Stand Up Paddle oftewel Paddle Surf
 • Een prachtige natuur krijg je er gratis bij
 • Gediplomeerde gidsen zorgen voor je veiligheid

Reisomschrijving

Aankomst in Lamiana in de loop van de dag. Afspraak aan de bar voor een kennismaking en korte briefing omstreeks 20h. Aansluitend avondmaal.

Op de eerste dag trekken naar een nabijgelegen rivierkloof voor een initiatie canyoning. Glijden, springen, zwemmen, klauteren, rapellen … en dat allemaal in een prachtige omgeving. Fun gegarandeerd voor zowel jong als oud.

’s Morgens zoeken we de warmte van een steile rotswand op voor een initiatie in het rotsklimmen. Er zijn routes van verschillende niveaus zodat iedereen kan proberen om boven te raken en een overzicht te hebben over de volledige vallei. In de namiddag maken we een korte wandeling langs miradores, uitzichtspunten van waar je een prachtig zicht hebt in de canyons en ook een aantal van de vele roofvogels van de streek kan spotten.

Vandaag duiken we opnieuw de canyon in. We zetten de opgedane ervaring van zondag verder door en maken de uitdaging van glijden, springen, rappellen iets moeilijker.

Vandaag trekken we naar een groot stuwmeer voor een initiatie SUP. Een initiatie wat? SUP of Stand Up Paddle komt uit Hawaii en is sinds kort ook erg populair in Europa. Rechtstaand op een grote surfplank en met een lange peddel in de hand probeer je op rustig water in evenwicht te blijven. Het is wat oefenen in het begin maar al snel is het puur genieten. Vrij avondmaal.

Vandaag duiken we letterlijk onder de grond. Uitgerust met onze lampjes kruipen we een grot in en ontdekken er grote zalen en smalle gangetjes. De grot die we kiezen is voor iedereen toegankelijk, je hebt altijd voldoende ruimte en iedereen heeft een eigen lampje. Na de Spaanse middag en bijhorende siesta bezoeken we een nabijgelegen dorpje dat maar liefst 4 kerkjes heeft.

Voor onze laatste activiteit duiken we terug één van de vele canyons van de streek in. We zetten de opgedane kennis om in de praktijk en gaan een laatste maal rapellen en springen in een frisse bergrivier. Een waardige afsluiter van een actieve vakantie.

Afscheid na het ontbijt en aansluitend vertrek naar België.

Je kan kiezen voor een plekje op de camping rural van Lamiana of een hotelkamer in het kleine gezellige berghotel. De 2 vormen één geheel dus je kan gerust mixen (vb. de kinderen op de camping en de ouders lekker op hotel). Wil je op hotel, wees er dan snel bij! De kamers zijn zeer beperkt. De camping bestaat uit terrasbouw. Je auto laat je achter op 50 meter van de camping. Daarom kunnen caravans er niet staan!

Alle dagen ontbijten we op het terras van het restaurant. Dagelijks voorzien ze vanuit het restaurant een picknick of kopen we afhankelijk van de activiteiten picknick in onderweg. 's Avonds eten we in het restaurant van Lamiana waar het merendeel van de producten uit eigen kweek komt.

Data en prijzen

In groep reizen

06/07 - 13/07/2019

€680,00
nog plaatsen beschikbaar

13/07 - 20/07/2019

€680,00
nog plaatsen beschikbaar

20/07 - 27/07/2019

€680,00
nog plaatsen beschikbaar

27/07 - 03/08/2019

€680,00
nog plaatsen beschikbaar

03/08 - 10/08/2019

€680,00
nog plaatsen beschikbaar

17/08 - 24/08/2019

€680,00
nog plaatsen beschikbaar
Op maat reizen

Deze reis (of aangepast programma) kan je ook boeken op andere data voor een groep vanaf 5 personen.

Hier zorgen we voor

 • Logies op camping
 • Vol pension (behalve picknick en avondmaal op woensdag)
 • Volledig omkaderde activiteiten zoals beschreven
 • Gebruik van alle technisch materiaal voor de activiteiten
 • Begeleiding door Nederlandstalige gidsen
 • Reisbijstands verzekering Allianz Global Assistance

Hier zorg je zelf voor

 • Avondmaal en picknick op woensdag
 • Transport België-Spanje
 • Transport ter plaatse
 • Persoonlijke uitgaven ter plaatse

Dit kunnen we voor je regelen

 • Logies in berghotel - €170.00
 • Huur kampeermateriaal - €30.00
 • Eigen reisbijstandsverzekering - €-20.00

Dit wist je misschien nog niet

De volledige reisfiche:bekijk de reisfiche

Volg ons op sociale media

Stel je vraag!

Poco loco adventures is ook:Poco Loco Adventures is sponsor van of partner met: