Parapente stage in de Cantal – Beginners stage

Reisfiche

Welkom

Ontdek zelf het magische gevoel om een parapente te besturen. Dit is geen sprong zoals bij met een parachute maar zalig zweven. En dat boven het wondermooie groene landschap van de grootste uitgedoofde vulkaan van Europa : het Cantalgebergte.

Tijdens deze initiatiestage maak je kennis met het materiaal. Daarna ga je het terrein op. Je leert er de basistechnieken om je parapente op te blazen. Je leert op de grond je scherm te besturen. Dan maak je je de eerste kleine vluchtjes. Zo krijg je het vertrek en de landing onder de knie. De rest van de week worden lange vluchten gemaakt.

Praktische opleiding, aangevuld met dagelijkse theorielessen, vluchten onder radiobegeleiding.

Reisvoorstel

Dag 1 - Zondag

Aankomst in de gîte tussen 18u en 20u.

Dag 2 - Maandag

Onthaal en administratie in de Parapenteschool. Je maakt kennis met het materiaal: parapente, zitje, reserveparachute, radio enz. en de veiligheidsinstructies. Je oefent de eerste gonflages op de schoolhelling en de basistechnieken van het opblazen van een parapente, aangevuld met theorie.

Dag 3 - Dinsdag

Je oefent gonflages op de schoolhelling en verfijnt het opblazen en de besturing van de parapente. Aangevuld met theorie.

Dag 4 - Woensdag

Je maakt je eerste kleine vluchtjes* op de schoolhelling, de eerste sensaties van ‘vliegen’ en je eerste landingen, aanvullende theorieles. Nadien maak je de eerste grote vlucht met parapente* na 3 dagen grondwerk.

Dag 5 - Donderdag

Je oefent verschillende grote vluchten met oefeningen theorie

Dag 6 - Vrijdag

Grote vluchten met oefeningen op een eigen inschatting van de landing. en evaluatie van de week

Dag 7 - 8 (Zaterdag - Zondag)

Vertrek op zaterdag ochtend of zondagochtend. Omdat we bij het parapenten sterk afhankelijk zijn van het weer kan een geannuleerde stagedag tijdens de week eventueel naar zaterdag verplaatst worden indien de deelnemers dit wensen.

Data & Prijs

21/05 - 27/05/2017

€530,00

28/05 - 03/06/2017

€530,00

04/06 - 10/06/2017

€530,00

11/06 - 16/06/2017

€530,00

18/06 - 24/06/2017

€530,00

25/06 - 01/07/2017

€530,00

02/07 - 08/07/2017

€610,00

16/07 - 22/07/2017

€610,00

23/07 - 05/08/2017

€610,00

06/08 - 12/08/2017

€610,00

13/08 - 19/08/2017

€610,00

03/09 - 09/09/2017

€530,00

10/09 - 16/09/2017

€530,00

17/09 - 23/09/2017

€530,00

inbegrepen

 • 5 lesdagen onder Nederlandstalige of Engelstalige begeleiding
 • Volledig omkaderde stage
 • Reisbijstand- en annulatie verzekering Allianz Global Assistance
 • Je reservaties voor je logies in de Gité

niet inbegrepen

 • 6 overnachtingen, ter plaatste te betalen (€16/nacht)
 • Maaltijden (samen koken met de andere stagiairs of op restaurant
 • Vervoer België-Frankrijk-België (eigen wagen of openbaar vervoer)
 • Verplichte verzekering BA luchtsporten (ter plaatste af te sluiten)(40 euro/9dagen - 54 euro/jaar)
 • Persoonlijke uitgaven (bar, ...)

optioneel

 • Reisbijstandsverzekering wagen aan €2/dag
 • Ik zorg zelf voor logies
 • Ik wil logeren in de herberg aan €16/nacht

Deelnemers

Minimumleeftijd is 18 jaar.
Voor deze reis dien je te beschikken over een goed fysieke conditie.


VERPLICHT: Elke deelnemer aan de de stageweek dient te beschikken over een medische verklaring door zijn huisarts. Dit standaarddocument kan je hier downloaden http://federation.ffvl.fr/sites/ffvl.fr/files/2013_Certif%20médical.pdf 
Zonder dit medisch attest kan je niet deelnemen aan de stage!

Je kan dit medisch attest vooraf doorsturen naar Poco Loco Adventures samen met je gewicht (je gewicht bepaalt de grote van je scherm)

Logies

Je overnacht in een gezellige gîte met een capaciteit van 12 plaatsen. De gîte heeft een moderne keuken, een ruim salon met kachel, bib, eetzaal, 2 badkamers en terras.

Indien gewenst kan je ook kamperen in de regio rond de pararpenteschool. Contacteer ons voor de mogelijkheden.

 • gîte

Maaltijden

Er zijn geen maaltijden inbegrepen in het programma. In de gîte kan je koken. Er is tijdens de middag voldoende tijd voorzien om inkopen te doen. Op zondag zijn alle winkels in de ruime regio gesloten, je voorziet dus best al wat eten voor zondagavond en maandagochtend en middag. Maandag tijdens de middagpauze kan je om verse inkopen.

Begeleiding en veiligheid

Voor al onze sportieve reizen werken wij samen met betrouwbare partijen.
Relevante medische zaken (gebruik medicatie, allergieën, astma, fobieën, zwakke rug, recente breuken,...) dienen voor aanvang van de activiteiten aan de gids vermeld te worden.

Verzekeringen

Voor alle reizen naar Frankrijk volstaat je geldige Belgische identiteitskaart. Chauffeurs hebben hun eigen gewone, Europese rijbewijs bij (boetes kunnen hoog oplopen). Eén fluovestje per inzittende is verplicht.

Bij voorkeur neem je je Europese Ziekteverzekeringskaart mee. Deze kaart is gratis en kan worden aangevraagd bij het ziekenfonds. De kaart heeft een beperkte geldigheidsdatum.

Voor je eigen veiligheid en in je eigen voordeel is elke deelnemer aan georganiseerde buitensport reizen verplicht een goede reisbijstandsverzekering af te sluiten voor de volledige duur van de reis. De uitgebreide polis van Allianz Global Assistance is inbegrepen in de prijs. 

VERPLICHT: Elke deelnemer is verplicht ter plaatse de verzekering ‘Burgerlijke aansprakelijkheid bij luchtsporten’ af te sluiten. Dit gebeurt ter plaatse voor aanvang van de stage. De verzekeringspolis staat volledig los van je eventuele reisbijstand- en annulatie verzekering. De polis BA luchtsporten komt op €40/9 dagen of €54/jaar. Je regelt deze polis op maandag ochtend alvorens te starten met de stage.

Elke deelnemer die geen Europese Ziekteverzekeringskaart (gratis bij je Mutualiteit) én geldige reisverzekering kan voorleggen ter plaatse, kan uitgesloten worden van deelname aan de activiteiten.

Tip: maak een kopie van je verzekeringspapieren en paspoort en laat deze achter bij je opgegeven contactpersoon thuis.

Reisperiode en klimaat

Bagage

Ter indicatie:

 • hoge wandelschoenen die verzwikkingen van de enkels voorkomen
 • lichte handschoenen om de lijnen te kunnen hanteren zonder zich in de vingers te snijden
 • windjack, er is immers altijd wind tijdens het vliegen
 • lichte lange broek
 • eventuele persoonlijke bescherming : enkel- of knieverband voor wie gevoelig is aan blessures
 • persoonlijke bagage
 • al het nodige technische materiaal voor het beoefenen van het parapenten wordt door de organisatie voorzien : scherm, zitje, helm, reserveparachute, radio, ...

Transport en Routebeschrijving

Met de wagen

De gîte en parapenteschool ligt in Frankrijk, in de Auvergne, meer bepaald in de Cantal, in het hartje van het centraal massief, op zo’n 800 km van België.

Eerst volg je richting Parijs, daarna Bordeaux en eens in Orléans aangekomen gaat het richting Montpellier. Zo passeer je Clermont-Ferrand en neem je de autostrade A 75 die gratis is. Zo’n 70 km verder neem je de afrit Massiac richting Aurillac. Hier duik je de valleiën van de Cantal in en een half uurtje later ben je in Murat waar je bij het buitenrijden richting “Puy Mary” volgt. Op de weg naar Riom-es-Montagne sla je na 10 km links af, nog steeds richting Puy Mary. Je passeert dan Dienne en zo’n 2 km hierna, vlak aan een bruggetje, sla je rechts af naar Drils.

Met de trein

Vanuit Brussel kan je met de trein naar Clermont-Ferrand. Daar kan je verder met een regionale trein tot Murat. Vanaf Murat kan op aanvraag een transfer georganiseerd worden.

Neem hiervoor contact met ons op zodat we de mogelijkheden bespreken!