Via Ferrata en bergsport in Vorarlberg

Proeven van pittige bergavonturen: rotsklimmen, via ferrata en meerdaagse huttentocht

Heb je al wel wat ervaring als bergwandelaar, maar mag het eens een tikkeltje meer uitdaging zijn ? Geen schrik voor het verticale ?

Op de grens tussen Oostenrijk en Zwitserland bieden de bergmassieven Rätikon en Silvretta een prachtig decor voor een sportief weekprogramma. Rotsklimmen, diverse Via Ferrati of ‘Klettersteig’ zoals dit in Duitssprekende landen heet. Een Via Ferrata is een route langs een stijle rots waarop diverse hulpmiddelen zijn aangebracht: ijzeren trappen, pinnen en beugels, of ook hang- en touwbruggen. Natuurlijk gebeurt dit allemaal gezekerd - en toch: af en toe eens diep ademhalen!

In dit programma zit ook een meerdaagse huttentocht. Langs alpiene paadjes wandelen we omringd door indrukwekkende gletsjertoppen van hut naar hut. Als letterlijk hoogtepunt staat er ook een topbeklimming op het programma.

 • Bergmassieven Rätikon en Silvretta
 • Rotsklimmen, Via Ferrata (Klettersteig), Rapellen (abseilen)
 • Meerdaagse huttentocht met topbeklimming
 • Reisbijstand- en annulatie verzekering inbegrepen

Reisomschrijving

Aankomst op de camping, kennismaking met de andere deelnemers en avondmaal.

Veel bergwandelaars zoeken een nieuwe uitdaging. Deze vind je zeker in het ‘klettersteig’ of in het Italiaans Via Ferrata; een route die beveiligd is middels een staalkabel. Aan deze staalkabel zeker je jezelf met een klettersteigset. De eerste dag oefenen we deze techniek in een nauwe kloof naast een waterval boven het dorpje Gargellen in Montafon. In de namiddag maken we een korte bergtocht om onze staptechnieken nog wat in te oefenen.

Vandaag gaan we hoger de bergen in. Afhankelijk van de gekozen beklimming nemen we eerst kabelbaan of hebben we -voor we aan de eigenlijke Via Ferrata beginnen- nog een stevige bergtocht voor de boeg. Vanaf de top heb je prachtige vergezichten over het gehele Rätikon-bergmassief dat hier de grens vormt tussen Oostenrijk en Zwitserland.

In de voormiddag wagen we ons aan rotsklimmen. En ineens ook aan een intitiatie afdaling in rappel – of ‘abseilen’ zoals de Duitstaligen zeggen. De rest van de dag is vrij in te vullen. Vanuit de Montafon-vallei zijn er vele mogelijkheden zoals geocachen, mountainbike, touwpiste tussen de bomen, openlucht zwemparadijs, stadbezoek of gewoon rustig aan doen en genieten vanop een terrasje?

De beroemde Silvrettastrasse met de eindeloze haarspeldbochten voert ons tot aan Bielerhohe. Daar starten we een wat stevigere 3-daagse bergtocht. We overnachten in een de Klostertaler Umwelthütte, waar we zelf ons potje koken want er is geen huttenwirt hier. De volgende dag klimmen we langs een alpiene wandelpad over een hoge bergpas naar de 2538m hoog gelegen Saarbrückerhütte, een goede uitvalsbasis om de grillige rotstop Kleinlitzner te beklimmen, met prachtig uitzicht op de vergletsjerde bergtoppen van het Silvrettamassief en de laag gelegen Vermuntsee. We dalen tegen de middag af naar de auto’s, zodat je nog tijd genoeg hebt om de rit huiswaarts te maken.

Data en prijzen

In groep reizen

Hier zorgen we voor

 • Volledig omkaderde activiteiten
 • Nederlandstalige begeleiding
 • Gebruik van alle technische materialen voor de activiteiten
 • Boekingskost

Hier zorg je zelf voor

 • 5 overnachtingen in het dal (camping vanaf ca. 11 euro pp/n, ook veel andere logiesopties in de regio mits tijdige reservatie – bijv; kamer met ontbijt ca. 35-55 euro pp/n)
 • 2 overnachtingen in een berghut ca €20/nacht
 • catering - verblijf je op de camping of in een vakantiehuis kan je zelf koken, verblijf je in een berghotel dan kan je eten à la carte, of half pension nemen (half pension in de regio kost ca € 25 pp per dag)
 • 2 maaltijden in berghut €25/dag half pension
 • kabelbanen ongeveer €10 - 20
 • vervoer heen en terug België - St Gallenkirch-Montafon
 • reisbijstandsverzekering (verplicht)

Dit kunnen we voor je regelen

 • Lokaal vervoer - kostendelend
 • Extra activiteiten zoals touwenparcours, mountainbike, zwembad

Dit wist je misschien nog niet

De volledige reisfiche:bekijk de reisfiche

Volg ons op sociale media

Stel je vraag!

Poco loco adventures is ook:Poco Loco Adventures is sponsor van of partner met: