Winterspecial in de Franse Alpen

Reisfiche

Welkom

Deze winterspecial is een uitdagende mix van verschillende wintersporten. Je bindt achtereenvolgens de sneeuwschoenen, (toer)skis en crampons onder je voeten voor een verrassende reis door een magisch winterlandschap.

Reisvoorstel

Dag 1 - Zaterdag

Aankomst tussen 16u en 21u. Kennismaking en korte uitleg over het verloop van het programma om 21u.

Dag 2 en 3 - Zondag en Maandag

Sneeuwschoentocht: Tijdens deze tocht maak je kennis met het betoverend mooie winterlandschap ver buiten de drukte van de skigebieden. De sneeuwschoenen gesp je stevig onder je bergschoenen. Je bent nu in staat om een mooie beklimming te maken door de diepe sneeuw. Boven aangekomen nemen we de tijd voor de lunch. Rennen, glijden en springen zorgt voor veel ontspanning en plezier tijdens de afdaling.

Dag 4 - Dinsdag

Toerskiën: De stijgvellen onder je toerski’s maken het mogelijk om tegen de berghellingen omhoog te klimmen. Je krijgt de nodige tips over houding en techniek om wegglijden te voorkomen en jezelf staande te houden. Flink zweten en doorzetten om zoveel mogelijk hoogtemeters te maken die garant staan voor de beloning ….. een spectaculaire afdaling, sporen trekken door de ongeprepareerde sneeuw, genieten van een lange afdaling door het ruige, verlaten landschap.

Dag 5 - Woensdag

Deze dag kun je lekker ontspannen op onze accommodatie of op een andere manier naar eigen wens invullen. Gezellige dorpjes in de buurt zijn Guillestre, Embrun of Fort Mont Dauphin. Het is eventueel ook mogelijk om in overleg met de instructeurs een activiteit bij te boeken.

Dag 6 en 7 - Donderdag, Vrijdag

Ijswatervalklimmen: Tijdens deze introductiedag leer je de basistechnieken van het klimmen met stijgijzers en ijsbijlen. Vertrouwen op je materialen en jezelf, gecombineerd met felle slagen vanuit de pols en zorgvuldige plaatsing van de voeten, haaks op het ijs. De enorme ijsmassieven maken diepe indruk en zorgen voor maximale scherpte. Als je de basis onder de knie hebt, de omstandigheden het toelaten en je durft het aan, bestaat de mogelijkheid om de 2de dag een lange ijsroute van meerdere touwlengten te beklimmen. Een bijzonder indrukwekkend avontuur temidden van het bevroren winterlandschap.

Dag 8 - Zaterdag

Afscheid na het ontbijt.

Data & Prijs

26/01 - 02/02/2019

€855,00

inbegrepen

 • 7 overnachtingen in Maison Chabardés (meerpersoonskamers)
 • Alle maaltijden, vanaf het ontbijt van zondag t/m het ontbijt van zaterdag, behalve op vrijdagavond
 • Volledig omkaderde activiteiten
 • Gebruik van het technisch materiaal voor de activiteiten
 • Begeleiding door Nederlandse en Franse gidsen
 • Btw

niet inbegrepen

 • Transport België-Frankrijk- België
 • Transport ter plaatse
 • Verplichte reisbijstandsverzekering
 • Avondmaal op zaterdag (afhankelijk van je uur van aankomst kan je onderweg of in het lokale restaurant terecht voor een maaltijd)
 • Diner op vrijdagavond
 • Persoonlijke uitgaven (bar, …)
 • Evt huur van ski- of snowboardmateriaal op de rustdag

optioneel

 • Lokaal vervoer ter plaatse, indien je reist met het OV (€7,5/dag)
 • Eigen wagen, carpoolen, carpoolforum
 • Trein + openbaar vervoer
 • Reisbijstands- en annulatieverzekering 8 dagen - €26.00
 • Bijstandsverzekering wagen aan €2/dag
 • Huur ski's of snowboard en bijhorende schoenen

Deelnemers

Min 4
Max 8 deelnemers

Minimumleeftijd is 18 jaar

Er is geen voorafgaande kennis of ervaring nodig. Een sportieve instelling en goede conditie zijn wel zeer gewenst.

Logies

Je verblijft in het kleine Franse bergdorpje Chateauroux-les-Alpes gelegen op 7 km van Embrun, tussen Gap en Briançon. De sfeervolle uitvalsbasis beschikt over een gezellige rustieke leefruimte met oude gewelven en een houtkachel, twee ruime slaapzalen met stapelbedden, uitstekend verzorgd sanitair en een ruime keuken. Rondom het huis is een grote tuin. Je slaapt in de slaapzaal (zelf slaapzak en kussensloop meebrengen). Op aanvraag en tegen meerprijs kan je een 2- of 4-persoonskamer boeken.

 • Bed in slaapzaal
 • Tweepersoonskamer (toeslag)
 • Vierpersoonskamer (toeslag)

Maaltijden

De maaltijden worden netjes en smakelijk verzorgd en gezamenlijk bereid. Het zijn o.a. wisselende pasta-, aardappel- en rijstgerechten, met vrijwel altijd een goed gevulde verse salade, een toetje en koffie of thee met een koekje na. Voor het ontbijt en de lunch kun je kiezen uit verschillende Franse broodsoorten, met paté, salami, kaas en verschillende soorten zoet beleg, cruesli en dagelijks vers fruit. Bij het diner schenken we een glaasje rode wijn, bij het ontbijt jus d’orange, melk, koffie en thee. De instructeurs kopen de maaltijden in en coördineren het bereiden en opruimen. Van de deelnemers verwachten we een helpende hand bij de bereiding en de afwas. Frisdrank, bier of wijn voor ’s avonds wordt niet door ons verzorgd, maar kun je zelf meenemen of in de supermarkt kopen.

Geef tijdig door als je vegetarisch bent of om medische reden bepaalde dingen niet mag eten.

Begeleiding en veiligheid

Alle activiteiten worden begeleid door Nederlandstalige gediplomeerde gidsen eventueel bijgestaan door Franse Berggidsen. Gezien de aard van de reis moet je in goede lichamelijke gezondheid verkeren, op locatie vragen we je om voor aanvang van het programma een validiteitsverklaring te tekenen. Tijdens de activiteiten en op locatie is altijd een EHBO-set aanwezig en een instructeur met een MFA diploma. In Embrun (op 7 km van de accommodatie) is een huisartsenpraktijk en ziekenhuis.

Verzekeringen

Een Allianz reisbijstands- en annulatieverzekering is standaard inbegrepen in de prijs. Voor deze reis is een verzekering met dekking voor ‘risicovolle sporten’ namelijk verplicht. Het ziekenfonds komt niet tussenbeide bij bergsportongevallen. De voorwaarden van deze verzekering kunnen opgevraagd worden bij Poco Loco Adventures.

Bij voorkeur neem je je Europese Ziekteverzekeringskaart mee. Deze kaart is gratis en kan worden aangevraagd bij het ziekenfonds. De kaart heeft een beperkte geldigheidsdatum.

Voor alle reizen naar Frankrijk volstaat je geldige Belgische identiteitskaart. Chauffeurs hebben hun eigen gewone Europese rijbewijs bij (boetes kunnen hoog oplopen). Eén fluovestje per inzittende is verplicht.

Reisperiode en klimaat

De winter is in de Franse Alpen een redelijk stabiel seizoen met doorgaans mooi weer en lage temperaturen. Omdat je in het hooggebergte verblijft, moet je altijd rekenen op snel wisselende weersomstandigheden. Januari is doorgaans de koudste periode, in februari en maart kan de zon al aangenaam warm zijn. De bagagelijst is meer dan een advies. Alle activiteiten spelen zich af in het hooggebergte waar de weersomstandigheden hoogst serieus genomen moeten worden. Indien we voor ontbrekende kleding (die wel op de lijst staat) ter plaatse geen alternatief hebben, kunnen we je van de activiteit uitsluiten i.v.m. je eigen veiligheid en die van de groep.

Bagage

Ter indicatie:

 • Wandelsokken
 • Thermisch ondergoed
 • Gemakkelijk zittende warme kledij in meerdere lagen
 • Ademende regenkledij (vest en broek)
 • 2 paar handschoenen waarvan 1 paar waterdicht
 • Muts en sjaal of buff
 • Getten
 • Dagrugzak (ca 35 liter)
 • Zonnebescherming (zonnecrime, lippenstift en zonnebril)
 • Slaapzak
 • Drinkbus (evt thermo)

Transport en Routebeschrijving

Adres

Les Eymes
05380 Châteauroux-les-Alpes
France

Routebeschrijving

Vanuit Brussel rij je richting Namen en daarna gaat het via Luxemburg, Metz, Nancy, Dijon, Lyon, Grenoble en Gap. In Gap volg je richting Briancon. Neem vlak voor Embrun op de rotonde afslag “Briancon, Chateauroux-les-Alpes (8 km), N94”. Op ongeveer 5,2 km passeer je de rotonde en vervolg je de N94. 3 km verder neem je de afslag “Chateauroux-les-Alpes, Ecrins Vallées de Rabioux”. Blijf verder de aanduidingen voor Chateauroux-les-Alpes volgen tot je in het dorp bent aangekomen (bij het oorlogsmonument). Vervolg verder de weg omhoog richting Cimarron 0,8 km tot bij het kerkhof. Voor het kerkhof sla je linksaf en na een paar 100 m neem je het pad links naar beneden (richting Cimarron en Les Eymes).

Voor de terugreis volg je de route in omgekeerde volgorde. Let op, voor Lyon staat Dijon niet aangegeven, hier A6 aanhouden richting “Paris” later wordt Dijon weer aangegeven!

Openbaar vervoer

Vanuit België kan je met Eurolines of trein naar Grenoble. Vanuit Grenoble neem je de trein naar Embrun (7 km van Chateauroux-les-Alpes). Voor het laatste stukje kan je best gebruik maken van een taxi of streekbus.

Fly&Drive

Je kan vliegen via Marseille, Lyon of Nice. Deze luchthavens liggen op 2 tot 4h rijden van de locatie. Je kan opteren voor een huurauto of met het openbaar vervoer doorreizen naar Embrun en Chateauroux.

Carpool

De meeste deelnemers reizen met eigen vervoer (auto) naar de Franse Alpen. Als je graag met iemand mee wilt rijden of juist iemand mee wilt nemen kun je dit kenbaar maken bij de reservering. Wij proberen de betreffende mensen dan met elkaar in contact te brengen om te carpoolen.

Georganiseerd vervoer

Indien er voldoende geïnteresseerden zijn, kan er collectief vervoer ingelegd worden van België tot Chateauroux en ter plaatse door middel van een minibusje. Reken hiervoor op ongeveer €200-250 per persoon vanaf minimaal 4 geïnteresseerden.