Via Ferrata; ladder, broto, Sorrosal

Actie en Avontuur in de Spaanse Pyreneeën

Een avontuurlijke mix van canyoning en andere bergsporten

De regio van het Nationaal Park van Ordesa en Monte Perdido, in het noorden van de Spaanse Pyreneeën, is een verborgen pareltje. Je vindt er diep uitgesleten kloven, kleine verlaten dorpjes, spectaculaire watervallen en kolonies van roofvogels die elders in Europa niet te vinden zijn. In deze regio is zoveel te beleven dat je elke dag op een andere avontuurlijke manier de bergen kan ontdekken. En dat is ook wat in deze reis op het programma staat: springen van rotsen, afdalen langs watervallen, klauteren op een rotswand, suppen op een groot stuwmeer en genieten op zonovergoten terrasjes. Na een sportieve week in deze streek kan je maar één besluit nemen: nog eens terugkomen.

 • Canyoning
 • Stand Up Paddle
 • Via ferrata
 • Rafting
Puenting, Aragon, Canyoning Adventures

Reisomschrijving

Aankomst in Ainsa. Kennismaking en korte uitleg over het verloop van het programma om 20h30. Aansluitend avondmaal.

Op onze eerste dag gaan we er meteen stevig tegenaan. We trekken erop uit in één van de vele canyons van de regio. Canyoning is de meest complete van alle bergsporten: al glijdend, rapellend, zwemmend en springend bekijken we de natuur vanuit een ander perspectief. Fun gegarandeerd!

In de voormiddag gaan we de hoogte in op een via ferrata. Gezekerd aan een stalen kabel klimmen we langs een steile rotswand omhoog. Op moeilijke plaatsen zijn ladders en metalen treden voorzien. We passeren een hoge waterval en kruipen door de rotswand om aan de andere kant onze weg verder te zetten. In de late namiddag kunnen de liefhebbers nog een korte verticale canyon meepikken, anderen kunnen genieten van de zon en een frisse duik in een bergrivier.

Vandaag trekken we naar het stuwmeer voor een kennismaking met SUP. Say what? Stand Up Paddle komt - hoe kan het ook anders - uit Hawaii en is sinds kort enorm populair in Europa. Logisch, want je bent er zo mee weg en het is ongelooflijk leuk om te doen. Rechtopstaand op een grote surfplank en met een lange peddel in de hand maken we een tocht op het meer van Mediano.

Vandaag houden we het droog en trekken we te voet de bergen in. Adembenemende uitzichten en roofvogels boven je hoofd, soms heeft een mens niet veel nodig...

’s Morgens hebben we afspraak met honderden vale gieren, want die worden vandaag gevoederd. Je krijgt uitleg over deze indrukwekkende dieren terwijl ze boven je hoofd cirkelen, wachtend op het eten. In de namiddag trekken we naar de río Ésera voor een stevig stukje raften.

Voor onze laatste activiteit trekken we opnieuw naar één van de vele canyons van de streek. Een waardige afsluiter van een actieve vakantie.

Afscheid na het ontbijt

Data en prijzen

In groep reizen

27/06 - 04/07/2020

€515,00
nog plaatsen beschikbaar

22/08 - 29/08/2020

€515,00
nog plaatsen beschikbaar

29/08 - 05/09/2020

€515,00
nog plaatsen beschikbaar

05/09 - 12/09/2020

€515,00
nog plaatsen beschikbaar

12/09 - 19/09/2020

€515,00
nog plaatsen beschikbaar
Op maat reizen

Deze reis (of aangepast programma) kan je ook boeken op maat vanaf 4 personen tussen 15/04 en 15/10.

Hier zorgen we voor

 • Logies in eigen tent op camping
 • Ontbijt
 • Avondmaal op zaterdag en vrijdag
 • Volledig omkaderde activiteiten
 • Gebruik van het technisch materiaal voor de activiteiten
 • Begeleiding door gediplomeerde gidsen

Hier zorg je zelf voor

 • Transport België-Spanje en ter plaatse
 • Picknick
 • Avondmaal behalve de eerste en laatste avond
 • Persoonlijke uitgaven (bar, ...)

Dit kunnen we voor je regelen

 • Huur tentje, slaapmatjes en slaapzak - €30.00

Dit wist je misschien nog niet

De volledige reisfiche:bekijk de reisfiche

Volg ons op sociale media

Stel je vraag!

Poco loco adventures is ook:Poco Loco Adventures is sponsor van of partner met: