Surfen in de Portugese Algarve: zon, strand, rust

Dit reisverhaal, over een eerste surfervaring in de Portugese Algarve, kwam bij Joker aangewaaid vergezeld van wat stralen avondzon, wat fijne korrels vrijheid en verfrissende druppels adrenaline. We delen Sanders verhaal graag met jullie!

 

Strandvakanties vind ik heerlijk en dit jaar wilde ik er eens een activiteit aan vastknopen: surfen! Ik boekte een plaats op het surfkamp aan de zuidwestkust van de Algarve. Een door toerisme onaangetaste schat, diep verborgen in een uithoek  van Europa.

Ik had een plaats gereserveerd in een van de accommodaties op het surf base camp, bescheiden maar verzorgd. Heerlijk verborgen in de bossen en op de kop 3km wandelen van de nabije kliffen en het strand. Maandagochtend werd ik wakker met de opkomende zon en vrolijk tsjilpende vogeltjes. Ontbijt gemaakt in het gerieflijke huisje en in alle rust opgegeten op het terras.

Daarna de bus op en met de andere gasten naar het strand. Ikzelf ben 29 jaar en daarmee viel ik niet uit de toon. Het kon nog eens gezellig worden. Ik was wat zenuwachtig voor de eerste surfles maar gelukkig was ik niet de enige die nooit gesurft had.

Geniet van zon, zee en strand tijdens een surfvakantie in de Portugese Algarve

Op het strand werden we door de instructeurs ingedeeld in groepen. Er waren een paar mensen die al een week op het surf camp aanwezig waren. Zij werden bij de gevorderden ingedeeld. Ok, wetsuit aan (ik had hem dus omgekeerd aangetrokken, rits aan de voorkant…) wetsuit weer uit, omdraaien en weer aan. Klaar, waar is mijn board, waar is die zee?

De lessen waren gelukkig in kleine groepjes: ik heb altijd iets meer persoonlijke aandacht nodig 😉 Het ging redelijk, ik kwam bont en blauw terug aan in het huisje, maar … ik heb “gestaan”!! Trots op mezelf. Dag 1 zat erop, opdracht volbracht.

Na de avondmaaltijd was ik eigenlijk doodop en dus ging ik vroeg naar bed om mijn pijnlijke maar voldane lijf te laten rusten. Het eten van Helen, de vrouw des huizes, had me heerlijk gesmaakt. Lekker glas wijn erbij…  (De volgende dagen werden er nog meer huisgemaakte desserts geserveerd zoals tiramisu, cheese cake, citroentaart, you name it. Heerlijk, dat wel, maar ik was wel blij dat die surfpakken wat meerekken en je lijf er toch strak doen uitzien)

Voordat ik het licht uitdeed viel mijn oog op een lichtflits aan de hemel…een vallende ster! Mag ik dan nu een wens doen? En toen viel er nog één, en nog één. Zoiets had ik nog nooit gezien, de schitterende melkweg met een bijna volle maan aan de gitzwarte hemel!

Ogen dicht nu, en alles dat ik zie is de prachtige schittering van de zon in de golven die op mij af rollen. “Peddel!”, hoor ik vaag nog en toen zakte ik weg in een diepe slaap.

 

 

Vertel ons ook jouw verhaal en we publiceren het op onze nieuwspagina!
Ook deze ervaring meemaken? Deze reis vind je hier

Met dank voor het artikel aan Sander en Joker reizen

Poco loco adventures is ook:Poco Loco Adventures is sponsor van of partner met: