Vaak gestelde vragen

Iedereen heeft zijn vragen als het op reizen aankomt. Zo ook onze deelnemers en reizigers. We vatten alvast enkele van de meest gestelde vragen en hun antwoorden samen. Heb je toch nog een vraag waarop je geen antwoord vindt, neem dan even contact met ons op via mail of telefoon. We helpen je graag verder.

Je boekt de reis individueel, met enkele vrienden of als koppel. De andere deelnemers leer je op vakantie kennen. Deze deelnemers komen niet enkel via onze website, maar via verschillende kanalen. Het groepsgebeuren staat bij deze reizen ook vaak centraler dan bij individuele reizen. Groepsreizen zijn reizen die pas kunnen doorgaan van zodra er een minimaal aantal deelnemers is.

Bij individuele reizen ligt het activiteitenpakket vast, maar de data zijn flexibeler dan bij groepsreizen. Deze reizen kunnen bijna altijd, onder voorbehoud van beschikbaarheid, doorgaan. Je bent niet afhankelijk om te wachten tot er een minimum aantal personen ingeschreven is om op reis te vertrekken. Ter plaatse zijn er ook andere deelnemers die net als jou kozen voor de activiteiten of stage. Dit kan soms een internationaler publiek zijn.

Al onze reizen kan je op maat boeken vanaf een minimum aantal personen. Ga op vakantie met je vrienden, collega's, jeugd- en sportvereniging,... Maatwerk hoeft absoluut niet duurder uit te vallen dan voorgestelde reizen op vaste data.

We werken voor elke afreis samen met een lokale partner. Deze partners zijn mensen die vaak van hun passie hun beroep gemaakt hebben. Ze hebben hoofdzakelijk allemaal Belgische of Nederlandse roots en kozen er voor om zich lokaal te vestigen met hun bedrijf.

Al onze partners voldoen aan de gestelde criteria voor uitbating en begeleiding die geldend zijn voor hun activiteiten in hun land van uitoefening. We selecteerden deze partners aan de hand van een jarenlange samenwerking. Ze worden door jou als klant via opinieformulieren beoordeeld.

We streven ernaar om jou als reiziger kwalitatieve programma's aan te bieden. Onze kwaliteit wordt enerzijds bewaakt door zelfevaluatie of audits bij de partner. Daarnaast ook door de reizigers zelf die we via enkele vragen naar hun ervaringen peilen. Nieuwe programma's worden door onszelf beoordeeld en getest alvorens we ze in verkoop zetten. Waar nodig confronteren we de partner met suggesties, opmerkingen of klachten indien er zich toch een situatie voordoet.

Onze reizen worden ongeveer tussen twee maand en enkele dagen voor afreis geboekt. Hoe sneller de eerste reiziger zich inschrijft, hoe minder de volgende reiziger zal aarzelen. Van zodra een reis is gegarandeerd gaan de inschrijvingen snel vooruit. Een post op ons forum met een carpool-aanbod of vraag zal het inschrijven stimuleren.

Als je ingeschreven staat voor een reis en we kunnen ze ten laatste 21 dagen voor afreis niet garanderen dan krijg je het betaalde voorschot of volledig reisbedrag terugbetaald. We bieden je ook eventueel een optie aan op een andere reis uit ons aanbod die zo nauw mogelijk aansluit bij je eerste keuze. Financieel verlies je dus al zeker niets door in te schrijven zonder dat de reis gegarandeerd is.

Joker reizen is al meer dan 30 jaar een vaste marktwaarde in België voor avontuurlijke reizen en vliegtuigtickets. Omdat wij belang hechten aan kwaliteit en zekerheid werken we samen met Joker voor de verkoop van onze reizen. Joker biedt ook de financiële zekerheid voor jouw geboekte reis. Door bij Joker te boeken is je reis gewaarborgd door het Garantiefonds Reizen. Boek je een reis via een buitenlands reisbureau of direct via een lokale partner dan heb je waarschijnlijk geen waarborg op financiële terugbetaling of reisuitvoering in geval van faling. Je bent dan je centen kwijt.

Je kan altijd rechtstreeks bij een lokaal bedrijf een reis of onderdeel van een reis reserveren. Weet wel dat wij onze partners zorgvuldig hebben geselecteerd omwille van hun kwalitatief aanbod en Nederlandstalige begeleiding. Wanneer je een reis boekt via Poco Loco Adventures en Joker ben je ook zeker van een financiële garantie als een partner de nagekomen verplichtingen niet zou uitvoeren.

Het is volledig mogelijk dat je eenzelfde reis bij een ander reisbureau in het buitenland bent tegengekomen. Wij verkopen de producten van onze partners niet exclusief. Dit heeft het voordeel dat we groepsreizen sneller kunnen garanderen omdat de instroom van reizigers vanuit verschillende kanalen komt. Boek je via Poco Loco Adventures en Joker dan ben je wel zeker van een goede service, een goede opvolging van je reis en val je onder de waarborg van het Garantiefonds Reizen.

We streven ernaar om een eerlijk product aan een eerlijke prijs te verkopen, en de prijzen van onze reizen gelijk te stellen met de prijzen van andere reisbureau's of partners. Het verschil dat er zich soms voordoet heeft te maken met het geldende BTW-tarief dat zich stelt in een ander land. Wees voorzichtig met het boeken van een soortgelijke reis in het buitenland of bij een lokaal bedrijf. Je bent dan waarschijnlijk niet zeker van een financiële garantie als een partner de nagekomen verplichtingen niet zou uitvoeren.

Ja en neen! Poco Loco Adventures zelf heeft geen kantoor waar je kan binnenwandelen, maar je kan ons telefonisch of per mail bereiken. Wil je een persoonlijk gesprek dan kan je terecht in 1 van de 9 reiskantoren van Joker, gespreid in Vlaanderen. Een reisspecialist van Joker helpt je graag verder met je vragen over onze producten. Uitzonderlijk werken we op afspraak voor een persoonlijk gesprek wanneer dit zinvol is voor jouw reis, zoals bvb. voor maatwerk voor grote groepen en verenigingen.

Al onze reizen gaan door binnen geografisch Europa. Reizen binnen Europa kan op verschillende manieren maar we promoten voor onze groepsreizen naar Frankrijk, Spanje, Zweden, ... nog altijd bij voorkeur een carpool. Carpoolen is nog steeds de goedkoopste vorm van reizen binnen Europa. Niet al onze locaties zijn even gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer, en soms heb je de auto nog nodig voor de activiteiten ter plaatse. Individuele reizen hebben een grotere vrijheid naar afreisdata en hierdoor kunnen we onmogelijk vooraf reeds vervoer vastleggen. Tevens is de keuze van de maatschappij vrijer.

Uit ervaring merken we dat een post op het carpoolforum een reis kan stimuleren in verkoop en zo sneller gegarandeerd kan worden. Maak gebruik van het forum om medereizigers te vinden, samen een auto te delen of samen te reizen. Je leert elkaar hierdoor al vroeger kennen en het vermindert de reiskosten.

Op 3 weken voor afreis krijg je van ons de deelnemerslijsten doorgestuurd met de contactgegevens van je reisgenoten. Mocht afspreken op het forum niet lukken dan kunnen jullie onderling contact maken om een carpool te organiseren. Al hebben we wel een voorkeur dat je dit via het carpoolforum doet. Zodra er zich iemand inschrijft na de 21 dagen voor afreis sturen we een update van de lijst door.

Onze lokale partners en wijzelf zijn verzekerd voor Burgerlijke Aansprakelijkheid Uitvoering. Gebeurt er met jou iets op reis door het toedoen van een partner dan ben je verzekerd door de partner zijn BA verzekering. Anderzijds, wanneer jij vb. je voet breekt tijdens de reis en dit is niet te wijten aan het toedoen van een reisorganisator of partner dan valt dit niet onder zijn BA verzekering. Hiervoor kan je dan uiteraard wel aanspraak maken op de verzekering reisbijstand die je samen met je reis afsloot. Soms bepaalt de lokale wetgeving ook dat een deelnemer aan natuursporten moet beschikken over een geldige bijstandsverzekering.

Neen! Je bent vrij om te kiezen bij wie of waar je een verzekering afsluit. Onze reisbijstand- en annulatie verzekering die we aanbieden is perfect afgesteld op ons reisaanbod en we zijn zeker dat deze verzekering alle natuursporten uit ons aanbod dekt.

Neen. Je mutualiteit die je Europese ziekteverzekeringskaart uitschrijft is geen reisbijstandverzekeraar en zal enkel tussenkomen in de medische kosten zoals een doktersbezoek als je ziek wordt op reis. Ze zal meestal niet instaan voor een repatriëring indien je vb. een voet breekt. Ze zullen dit misschien wel voor jou organiseren maar daarna sta je vaak zelf in voor de kosten.

Ja en neen! Kijk zeker goed na of je onderschreven polis voor reisbijstand de natuursporten binnen jouw reis dekt. Is dit niet het geval dan kan je best een extra uitbreiding van je polis afsluiten voor de betreffende natuursport. Ben je niet helemaal zeker dan kan je onze kwalitatieve reisbijstand- en annulatieverzekering alsnog afsluiten tegen een zeer democratische prijs.

Onze polis reisbijstand en annulatie is een bijstandsverzekering van Allianz Global Assistance en een passend product op onze reizen. Je kan de algemene voorwaarden van de polis verkrijgen door ons een mailtje te sturen.

We hebben er voor gekozen om jou een goed product aan te bieden en daarin zit standaard een annulatieverzekering inbegrepen. De uitbreiding annulatie maakt slechts een verwaarloosbaar verschil op de prijs maar wanneer je de reis zou moeten annuleren of onderbreken ben je zeker van tussenkomst in de kosten zolang je voldoet aan de geldende polisvoorwaarden. Ook je medereizigers die samen met jou op de polis staan genieten van dezelfde dekking indien jij moet annuleren! Voor amper €12 per persoon per week bespaar je misschien heel wat geld wanneer jij of een van je medereizigers zou annuleren.

We startten in 1996 als klein uitvoerend bedrijfje in de Spaanse Pyreneeën en waren één van de pioniers in het begeleiden van canyoning vakanties. In 2006 kende het bedrijf een uitbreiding van de activiteiten en het reisaanbod waardoor we uitgroeiden tot specialist in de Spaanse Pyreneeën. Van onze deelnemers kregen we regelmatig de vraag of we ook elders activiteiten konden organiseren waardoor we door de jaren heen een netwerk uitbouwden met andere lokale bedrijven. In 2014 voegden Poco Loco Adventures en Joker het aanbod van reizen en uitvoerende partners samen om zo een uitgebreid aanbod van reizen met berg-, lucht-, water-, en multisporten op de markt te brengen.

We hebben in het aanbod enkele reizen die we zelf uitvoeren maar veel van onze producten worden uitgevoerd door lokale partners gespecialiseerd in hun vakgebied. We zijn geen generalist maar brengen wel een aanbod van natuursporten samen die allemaal uitgevoerd en begeleid worden door vakmannen in hun domein.

Sinds het ontstaan van Poco Loco Adventures zijn we in zee gegaan met Joker als verkooppartner voor de Belgische markt. Vandaag werken we nog altijd nauw samen voor de verkoop en begeleiding van natuursportreizen.

We maakten een korte analyse van onze deelnemers en hebben daar een nieuwsitem over gepost op onze website. Hier vind je het artikel terug: https://pocolocoadventures.be/wie-gaat-er-op-reis-met-poco-loco-adventures/

Rond single reizen is de laatste tijd heel wat te doen. Je hoeft deze zoekterm maar in te tikken in je browser en scoort al heel wat hits. Wij kiezen er niet voor om exclusieve single reizen aan te bieden, ook al boekt het merendeel van de ingeschreven deelnemers individueel. We houden onze reizen open voor iedereen waardoor je zeker nieuwe mensen zal ontmoeten, of ze nu samen of alleen ingeschreven zijn.

Om maximaal te genieten van een bepaalde activiteit of natuursport zijn alle uitvoerende partners van het zelfde idee dat kleine groepjes meer en beter kunnen genieten van de activiteiten. Zodoende hoef je niet te wachten vooraleer het jouw beurt is of te vrezen dat er te weinig aandacht geboden wordt aan jouw evolutie in de sport. Deze kleinschaligheid tijdens de activiteiten garandeert je een nauwere betrokkenheid van de begeleider en een kwalitatieve activiteit. Kleine groepen tijdens de activiteiten wil niet onmiddellijk zeggen dat je op locatie ook in een kleine groep zit voor de randactiviteiten.

Poco loco adventures is ook:Poco Loco Adventures is sponsor van of partner met: