Waarom je geruster bent bij een Belgische reisorganisator

10 maart 2017

"Entschuldiging, das Geld is verschwunden."

Er waren eens drie reisorganisaties. Een Duitse, Nederlandse en Belgische. Alle drie hadden ze een mooie website met een aantrekkelijk programma. Hun websites werden druk bezocht, ook door Belgen, die er vaak boekten. De baas van de Duitse reisorganisator was zo blij met dit succes dat hij zich te buiten ging aan braadworsten, de Nederlandse reisorganisator overdreef dan weer met kaas, en de Belgische dronk laveloos bier. Met als resultaat: alle drie failliet.
Diegenen die geboekt hadden bij de Duitse reisorganisator belden om hun centen terug te krijgen. Ze kregen te horen: “Entschuldiging, das Geld is verschwunden.” Diegenen die geboekt hadden bij de Nederlandse reisorganisator kregen te horen: “Jammer toch, de kas is hartstikke leeg.” Noch de Duitse noch de Nederlandse reisorganisator waren verzekerd tegen faillissement. Maar diegenen die bij de Belgische reisorganisator hadden geboekt kwamen terecht bij het Garantiefonds Reizen. Dit fonds betaalde aan alle boekers hun volledige reissom terug.
Moraal van het verhaal? Belgische reisorganisatoren zijn wettelijk verplicht om zich te verzekeren tegen faillissement. Daar wordt door de Belgische economische inspectie strikt op toegezien. De verzekeraar snuffelt bovendien geregeld in de boekhouding van de belgische reisorganisatoren om te zien of de financiën wel gezond zijn. Daardoor is de kans op een onverwacht faillissement bij Belgische reisorganisatoren enorm klein. En mocht het toch gebeuren, krijg je al je centen terug, tot op de laatste euro. Dat vinden wij alleen maar logisch.

Poco loco adventures is ook:Poco Loco Adventures is sponsor van of partner met: